HDP’DE ADAY ADAYLIĞI BAŞVURULARI BAŞLIYOR

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa il ve ilçe teşkilatı, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa İl Eş Başkanları Aliye Kızıldamar ve Halil Akbaş yaptığı açıklama ile yerel seçim startını verdikleri ve bunun için bütün çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa il ve ilçe teşkilatı yerel seçim öncesi Şanlıurfa’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla özel bir otelde bir araya geldi. HDP Şanlıurfa İl Eş Başkanı Aliye Kızıldamar, gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün ittifaklara açık olduklarını belirtti. “Güç birliklerine açığız. Büyük yönlü yapılan teklifleri de dikkate alıyoruz. Yapılan çalışmalara da büyük değer veriyoruz.

13 Ekimde Olağanüstü Kongre ile bizler halkımızın teveccühü doğrultusunda bundan sonraki süreçte Şanlıurfa’da, Urfa’mızı, Urfa’da yaşayan halkımızın ihtiyaçlarına cevap geliştirebilme, Urfa’da demokratik siyasetin önünü açabilme için görevi devraldık diyen HDP İl Eş Başkanı Aliye Kızıldamar, “Bugün esas gündemimiz biliyorsunuz önümüzde yaklaşık 4 ay sonra bir yerel seçim var, 31 Mart 2018 yerel seçimlere gideceğiz. Daha önce Demokratik Bölgeler Partisi olarak yerel seçimlere katılmıştık. Önümüzdeki seçimlere de HDP olarak seçimlere girme kararı aldık. Bildiğiniz gibi hepimiz de Urfa’nın yereliyiz, Urfa’nın yerelden sorununa hepimiz hâkimiz, Urfa’mızın sıkıntılarını biliyoruz, ihtiyaçların farkındayız, önümüzdeki yerel seçimlerde Urfa’da en güçlü sonucu almak için Urfa’nın sorunlarına çözüm üretebilmek için, sıkıntıları gidermek ve bir bütün olarak Urfa’nın ekonomik sorunlarını tutarak bütün sorunlara çözüm üretebilmek için bizler HDP olarak hazırız.

Urfa’da biz daha önce Barış ve Demokrasi Partisi olarak girdiğimiz seçimlerde 4 tane ilçemizi kazandıklarına değinen Kızıldamar, “Türkiye’ye genelinde ise toplamda 102 belediye kazandık. Birçok ilçelerimizde ciddi mana da zorladık ama olmadı. Önümüzdeki yerel seçimlerde hedefimiz ise Urfa’yı bir bütünen olarak kazanmaktır. Yani hem merkez hem de ilçeler olarak çok güçlü bir başarı aritmetiği açığa çıkarmaktır. Buna ihtiyaç vardır Şanlıurfa’nın buna ihtiyacı vardır. Aslında AK Parti’nin Urfa’yı getirdiği noktayı iyi biliyoruz, Urfa2da sorunlara çözümler üretebilecek demokratik siyaset anlayışı çerçevesinde bizler HDP olarak hazırız ve bugünde de bunun startını vermiş bulunmaktayız. Şuana kadar çok ciddi çalışmalar yürütüldü. Bizler yönetime gelir gelmez ilk önce tüm ilçelerimiz ziyaret ettik. Ve bu ziyaretler neticesinde hem ilçelerimizde fizibilite çalışmaları yaptık hem de aynı zamanda özgün olarak fizibilite çalışması yapan birimleriminiz vardı. Tüm ilçelerimize giderek bizler örgütlerimizi esas alarak ama bunun yanında yerellerde fizibilite çalışmalarını daha çok geniş kapsamlı alanda bir bütünsel halkın görüşünü açığa çıkartarak çalışmalar yürütüldü.” İfadelerini kullandı.

Celal Doğan’ın Şanlıurfa’dan çatı adayı gösterilip gösterilmeyeceğine yönelik sorulan soruya cevap veren Kızıldamar,”Şu an itibariyle böyle bir durum söz konusu değil. Bu yönlü bir gelişme olursa kamuoyuyla paylaşırız.”ifadelerine yer verdi.

RAMAZAN GÜLER