Hayvanların keyfi yerinde

Osmanlı Mahallesinde bulunan hayvan barınağı yüzlerce hayvana ev sahipliği yapıyor.  Olumsuz görüntüsünden arınan barınak sokaklarda başıboş köpeklerin şiddet görmeden bakımlarının yapıldığı bir merkez olarak hizmet veriyor.
Barınak ile ilgili bilgi veren barınak görevlisi Mehmet Öge, hayvanların burada tüm ihtiyaçlarını giderildiği ve dışarıda insanlara zarar vermemek içinde buraya getirildiklerini söyledi.
Son yıllarda barınaklarının geliştiğini ve modernleştiğini belirten Öge, "Barınağımızda yaklaşık 350 ile 500 arasında irili ufaklı ve çeşitli türlerde köpek bulunmaktadır. Biz bunları köylerden ve sokaklardan topluyoruz. Tabi şikayet üzerinde olursa topluyoruz. Burada aşılarını yapıyoruz. Kuduz ve uyuz aşısı herhangi bir yarası var ise veterinerlerimiz gözetiminde tedavi ediyoruz." Dedi.
Bakımlarının çok iyi şartlarda yapıldığını dile getiren Öğe, "Cins ve çeşitlerine lisansli bahis siteleri göre buraya gelen köpeklerimizi ayırıyoruz. Bunları sürekli bakımdan ve kontrolden geçiriyoruz. Beslenmelerini düzenli olarak yapıyoruz. Temizliklerini günlük olarak yapıyoruz. Sahiplenmek isteyen vatandaşlara buradan istedikleri köpekleri veriyoruz. Tabi bunları öyle her gelene vermiyoruz. Köyü bağı bahçesi olanlara ve gerçekten beslemek isteyenlere veriyoruz. Hayvan severlere veriyoruz. Gelen hayvan severlerin durumlarını göz önünde bulundurarak buradan uygun gördüğümüze köpeklerimizi sahiplendirme yapıyoruz. Sahiplendirdiğimiz hayvanların aşılarını ve bakımlarını yaptıktan sonra isteyen kişiye bu şekilde veriyoruz." Diye konuştu.
Barınakta bulunan hayvanların beslenmesi Tugay Komutanlığı'ndan olduğunu aktaran Öge, "Barınağımızda beslediğimiz hayvanların beslenmelerini günde iki öğün olarak uyguluyoruz ve beslenmelerini Tuğay komutanlığından almış olduğumuz yemek artıkları ile karşılıyoruz. Tugay Komutanlığından almış olduğumuz yemek artıkları burada barınağımızda kalan hayvanlar için zaten yeterli geliyor. Yemekler yeterli gelmediği takdirde büyük oteller ve lokantalardan aldığımız yemek artıkları ile karşılıyoruz." Şeklinde konuştu.

KEDİLER KANUNEN TUTMAK SUÇTUR

Kedilerin barınakta ve bu gibi yerlerde tutulması suç olduğunu söyleyen Öge, "Barınağımıza kedileri almıyoruz. Sadece yaralanmış araç çarpmış kedileri sadece bir süreliğine burada tedavilerini yaptıktan sonra bırakıyoruz." Dedi.

HAYVANLARIMIZ BURADA DAHA GÜVENLİ

Hayvan barınağında üç bakıcının bir sorumlu müdürün, iki veterinerin ve 6 gece bekçisinin olduğunu belirten Öge, "Burada dışarıdan daha iyi şekilde hayvanlarımıza bakıyoruz. Burada görev yapan personellerimiz bu işi çok iyi şekilde bilmektedirler. Personellerimiz yıllardır burada çalışmaktadır. Örneğin 10 yıllık personellerimiz dahi burada bulunmaktadır. Veterinerlerimiz barınak müdürümüz personellerimiz var burada başkanımız var herhangi bir sıkıntımız yok. Hayvanlarımıza biz dışarıdan ailelerden daha iyi durumda burada bakmaktayız. Bu konuda Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkanlığımızdan istediğimiz araç ve gereçler bizlere ulaştırılıyor. Eksikliklerimiz tabiî ki var ama bu eksiklikleri elimizden geldiği kadar en aza indirmeye çalışıyoruz." Dedi. Barınaktan hayvan almak için gelenlere seslenen Öge,"Hayvanları sahiplenmek istediklerinde bunu çok iyi düşünmeleri gerekmektedir. Üç beş gün sonra aldıkları hayvanı sokağa bırakacaklar ise boşuna bu hayvanın günahına girip almasınlar." Diye konuştu.
İBRAHİM HALİL COŞKUN