“HAYVANCILIĞIN GELİŞMESİ İÇİN ARSALARIN BESİCİLERE VERİLMESİ GEREK”

Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan hayvan besicileri mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı İzzet Çiftçi ve hayvan besicileri Başkan Çiftçi ile görüşmek istediler. Görüşme talebi sonrası gruptan temsilciler belediyeye geçerek Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar ile görüştüler.

Canlı Hayvan Pazarı Başkanı İzzet Çiftçi görüşmeden sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı Çiftçi, arsaların bazı emlakçı ve müteahhitlere ihale yoluyla verildiğini belirterek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba’nın belediye başkanlığı döneminde Canlı Hayvan Pazarı besicileri için tarım kent diye adlandırılan bir yer ayırdılar ve bize arsa tahsis ettiler. Bu durumda bu ahır yerleri, besicinin yerleri, çiftçinin yeri tamamı dağıtılmadı, 100 esnaf mağdur bırakıldı. Belediye mülkü olarak orada mevcut olan yeri biz talep ettik. Bir yıldır bunu talep etmemize rağmen hala verilmedi. 4 gün önce ihale usulüyle müteahhitlere ihale edildi. Biz buna tepki gösterdik. Bakanımız Fakıbaba, hayvancılığı geliştirmemiz için ahır yeri, hayvancılık, besi, yem ve destekleme verilmesini istedi. ‘Yeter ki hayvancılık yapın’ dedi. Bizim hayvancılık yapacak yerimiz şu anda mevcut. Ancak bizim yerimizi de bizden almaya çalışıyorlar. Bakanımız Fakıbaba döneminde yapılan 13 milyon liraya mal edilen et kombinesi  şu anda atıl durumda. Burada 13 milyon lira heba edildi. Şu anda çöplük durumda. Urfa halkı, Türkiye halkı bunu biliyor. 13 milyonluk et kombinesini faaliyete koymadan çöplük halinde terk ettiler.

Şu anda bizim net olarak bin 200 esnafımız var. Doğu bölgesinin canlı hayvan yönünde liman kenti Urfa’dır. Bütün Batı bölgesine ihracatı Urfa’dan yapıyoruz. Ama bizim elimiz kolumuzu bağlamışlar. Bize destek verilmiyor. 100 arsa yeri mevcut ancak bunlar bize verilmiyor. Bizim talebimiz de bu bölgede hayvancılığın gelişmesi için bu arsaların besicilere verilmesidir" dedi.

MEHMET ER