“HAYATIN YEŞİL ELLERİ” ETKİNLİĞİ YAPILDI

Projenin, anlatan Yeşilay Şanlıurfa Şubesi Kültür Sanat Komisyonu başkanı Necla Tosmur sağlıklı nesil ve sağlıklı topluma dikkat çekilerek, toplumsal duyarlılığın dayanışmanın paylaşmanın ve manevi desteğin önemini vurgulandı. Hızla gelişen teknolojik gelişmeler, elektrik hızı, artan nüfus oranları bireyi biraz daha yalnızlaştırmakta Asosyalleştirmektedir. Sosyal bir varlık olan insanın sosyal ve kültürel ihtiyaçları karşılanmadığı sürece mutsuz olabileceği gerçeğinden hareketle, geleceğimiz olan çocuklarımıza değer vermeyi sahiplenmeyi ve toplumsal duyarlılığın önemine deyindi. “Herkesin Yeşilaycı Olmak İçin Bir Nedeni mutlaka vardır” sloganıyla başladığımız çalışmamızda Atatürk Caddesi Novada Park alış veriş merkezi önündeki kaldırımda açtığımız 500 metre uzunluğunda tuval oluşturmak suretiyle, caddeden geçen vatandaşların ellerini yeşil boyayarak tuval üzerine basarak oluşturduğu resimde ülkemizde birlik ve beraberliğinin önemine dikkat çekilmektedir.

Projemizde yer alan okullar Katılan okullar Şair Nabi Orta Okulu, Bahçelievler Orta Okulu, Kız Anadolu Lisesi, Kız Meslek ve Teknik Lise Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Urfa Anadolu Lisesi Urfa Mesleki ve Teknik (Endüstri Meslek) Lisesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi.

Projemizde öğrencileriyle bize katkı sağlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Yeşilay Şanlıurfa Şubesine Basın mensuplarına teşekkür ederiz. Dedi.

RAMAZAN GÜLER