Havalimanları Güvenlik Memurları günü kutlandı

Havalimanları gibi güvenliğin çok önemli olduğu yerlerde görevlerini başarı ile yapan güvenlik memurları Gap Havalimanında düzenlenen bir dizi etkinlik ile 1 Mart Havalimanları Güvenlik Memurları gününü kutladılar.
Havalimanında gelen ve giden yolculara tek tek karanfil dağıtan güvenlik memurlarının bu gününü yolcularda tebrik ederek görevlerinde başarılar dilediler.
Şanlıurfa Gap Havalimanı Müdürü Mehmet Münir Uludağ, 1 Mart Havalimanları Güvenlik Memurları günü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "Havalimanlarında görev yapan 657'ye tabi memurlarımız ve özel güvenlik memurlarımız çok özverili olarak çalışmakta ve görevlerini yapmaktalar.
Bu özverili çalışma sonuçu başarıda geliyor. Geçtiğimiz günlerde uyuşturucu, silah ve çeşitli maddeler yakalandı. Bunlar gerek özel güvenlik memurlarımızın ve 657'ye tabi memurlarımızın sayesinde oldu. Ben kendilerini bu başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum.
İnşallah yapılan bu kutlamalar her sene daha büyük ölçeklerde yapılır. Bizde elimizden gelen her türlü yardımı yaparız. Günün anısına güvenlik memuru arkadaşlarımız uçaktan inen ve binen yolculara karanfil verdiler. Ben arkadaşlarımızın günlerini kutluyorum." Dedi.
(SİHAGÜVDER) Havalimanları Güvenlik Memurları Derneği Şanlıurfa Temsilcisi, Koruma Güvenlik Görevlisi Mehmet Eren, 1 Martta kutlanan Havalimanları Güvenlik Memurları günü ile ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "Derneğimiz 03-08-2012'da Ankara'da kuruldu. Derneğimizin amacı sivil havacılığa katkı sunmak amacıyla sivil havacılık güvenliği alanında tüm ilgililerin bilgilendirilmesi bilinçlendirilmesi ile alanlardaki görevlilerin mesleki olarak gelişmesi aynı zamanda üyelerimizin hak ve menfaatlerini savunmakla birlikte maddi ve manevi dayanışma sağlamaktır.
Bizler Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü mensubu koruma ve güvenlik görevlileri olarak 7 gün 24 saat ülkemiz sivil havacılığının güvenliği için havalimanlarında seyrüsefer istasyonlarında güvenliği sağlamaktayız. hava limanlarımızın güvenli olmasının ülkemiz ve Dünya açısından öneminin farkında ve bilincinde görevimizi ifa etmekteyiz bu Zorlu görevde maalesef hayatını kaybederek aramızdan ayrılan arkadaşlarımız oldu. Meslektaşlarımızı Allah'tan rahmet diliyorum." Dedi.
Yapılan etkinlik plaket töreni ve topluca yenilen yemek sonrasında sona erdi.
MEHMET ER