HAVALAR ISINDI SOKAKLAR BOŞ KALDI

Az bir yağışla geçen kış mevsiminden sonra yer yer yağan yağışlarla birlikte hava sıcaklığıda Şanlıurfa’da bir anda yükseldi.

Günlük yaşamın zorlaştığı ve hava sıcaklığının tavan yaptığı saatlerde vatandaşların dışarıya çıkmamasıyla cadde ve sokaklar boş kaldı. Gölgelik alanlarda serinlemeye çalışan vatandaşlar, parklara ve kafelere akın etti. Sıcaklardan kurtulmak isteyen bazı vatandaşlar ve esnaflar ise klimalı alanları tercih etti.

Gece saatlerinde bir nebze olsun serinleyen havalara rağmen gündüz özellikle öğle saatlerinde vatandaşların dışarıya çıkmaması konusunda uyaran uzmanlar, Dışarı çıkmak zorunda olanları ise güneşe karşı şapka ve benzeri şeylerle korunması konusunda uyardılar.

Şanlıurfa’da esnaflar ise, Sebze ve meyvenin bozulmaması için klimalı alanda tuttuklarını belirterek sıcak havalarda özellikle sebze ve meyveler çabuk bozuluyorlar bu yüzden serin yerlerde muhafaza ediyoruz. Meyve ve sebzeleri klimanın önünde tutuyoruz bozulmaması için. İnsanlar dışarı çıkamıyor sıcaklar nedeniyle haliyle alış verişte olmuyor. Getirdiğimiz meyve bir gün satılmadı mı akşam atıyoruz sebzeyi meyveyi. Bir umutla havaların yeniden serinlemesini bekliyoruz" dediler.

MEHMET ER