Hastane eksikliğini meclise taşıdı

Ayhan, Şanlıurfa'da yaşayan nüfusun ihtiyaçlarına karşılık verebilecek hastanelerin olmadığını belirterek, mevcut durumu TBMM'ye taşıdı.
Önergede vekil Ayhan, "İlimiz Şanlıurfa nüfusa göre 9. Sırada olup, 1.801.980 nüfusa sahiptir. Aynı zamanda nüfusa göre doğum oranı sırlamasında da birinci sırada yer almaktadır. Nüfus ve doğum oranı yoğunluğunun bu kadar fazla olduğu ilimiz Şanlıurfa'da sağlık hizmetlerinin sağlıklı yürütülebilmesi içinde hastane kapasitesi ve personel istihdamında mevcut yoğunluğa göre sağlanması gerekir. Ancak gerek vatandaşlarımızın şikâyetleri gerekse de benim incelemelerim ilimizde ciddi anlamda hastane ve personel eksikliğinin olduğu görülmektedir." İfadelerine yer verdi.
Ayhan bu bağlamada meclise sunduğu önergede Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlamasını istediği sorular ise şöyle:
1. Sağlık bakanlığına bağlı ilimizde kaç hastane hizmet vermekte olup, toplam yatak kapasitesi nedir?
2. Hastanelerin mevcut kapasitesi ihtiyaca cevap verebilmekte midir?
3. Hâlihazırda inşaatı devam eden hastane mevcut mudur? Mevcut ise yatak kapasitesi kaçtır?
4. Hükümetinizin şehir hastaneleri projesi hangi illeri kapsamaktadır? Bu iller arasında Şanlıurfa ilimiz bulunmakta mıdır?
5. Şayet Şanlıurfa ilimiz şehir hastaneleri kapsamında değil ise sebepleri nelerdir?
6. İlimizde şehir hastanesi projesini hayata geçirmeyi düşünmekte misiniz? Şayet programa alındığında kaç yatak kapasiteli olacak? Yapımına ne zaman başlanacak?
YENİURFA