“HARRAN ÜNİVERSİTESİ İSTENİLEN YERE GELEMEMİŞTİR”

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Sabri ÇELİK Rektörlüğe atanmasının 100. gününde, basınla kahvaltılı sohbet toplantısı yaparak açıklamalarda bulundu.

Harran üniversitesi Rektör yardımcıları Prof. Dr. Esra SİVEREKLİ, Prof. Dr. Recep ÇİĞDEM Prof. Dr. Ahmet OYMAK ve Genel Sekreter Abdülhalim DÜNDAR ve Rektör Baş Danışmanı M. Hayri BİLİM  ile beraber yapılan basın toplantısında Rektör Prof. Dr. M. Sabri ÇELİK 100 gün içerisinde yaptıklarını ve bundan sonraki hedeflerini ekranda slayt gösterimi ile sunum yaparak idari, teknik ve ilmi hedeflerini ve projelerini anlattı.  Rektör ÇELİK “ kuruluşundan bugüne Harran Üniversitesine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 27 yıllık süre zarfında Harran Üniversitesi istenilen yere gelememiştir. Maalesef şu anda devlet üniversiteleri arasında hala 68. sıradadır. Üniversitemizde eğitim- öğretim gören 29 bin civarında öğrenci için hedefimiz 5 bin öğrenci kapasiteli yeni bir yurt yapmak için çaba gösteriyoruz. Bunun için bürokrasiyi çözerek 200 dekarlık alan tahsis edildi. İlk etapta 2 bin kişilik yurt inşaatına başlayacağız.

Harran Üniversitesi içerisindeki eğitim- öğretim kadroları arasında huzuru temin etmek için gayret sarf ediyoruz. Yer değişikliğine uğrayan 25 arkadaşımızı eski görev yerlerine yeniden iade ettik. Okullardaki eğitim – öğretimimin daha verimli hale gelmesi için akademik kadrolarımıza ve ARGE çalışmalarımıza hız verdik. Üniversite camiası içerisinde temel esas bilimsel çalışmaları arttırmak, akademik kadroların çalışmalarına yardımcı olmak ve öğrencilerin kendi dallarında verimli ve bilgili şekilde mezun olmalarını sağlamak olmalıdır.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültemizin ihtiyacı olan kadroları tamamlamak için YÖK Başkanlığı ile görüşmeler halindeyiz amacımız hem Tıp Fakültesinin ve diğer fakültelerin ihtiyacı olan kadroları temin etmektir. Üniversite bünyesinde akademik anlamda 800 öğretim görevlimiz ve 350 civarında araştırma görevlimiz bulunmaktadır.   Harran Üniversitesi yönetimini kurumsal performansı arttırmak için daha rantabl ve hizmet anlamında aktif olarak kullanacağız. Bu tür toplantıları zaman zaman sizlerle beraber yaparak Şanlıurfa’ya hizmet veren Diğer kurumlar olan Vilayet, Belediyeler, çeşitli odalar ve STK lar, basınla ve halk ile birlikte bunları başaracağız. Değerli basın mensupları toplantımıza katıldınız için yönetimim adına hepinize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

MEHMET ER