HALİLİYE BELEDİYESİNDEN SİYASİ YIKIM

CHP Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Ahmet Budak yıllardır kendine ait olan arazisine yapı yapmak istedi, iddiaya göre Belediye arazi sahibine herhangi bir tebligatta dahi bulunmadan iş makinalarını ve zabıta ekiplerini göndererek arazi üzerinde bulunan yapıyı yıktırdı.

İl göç idaresi yanındaki arsasına yapı yapmak isteyen vatandaşa belediye tarafından herhangi bir uyarı gelmeksizin alel acele yıktırılması tepkilere neden oldu.

Eski Belediyeciler, “Belediye’nin yapıyı yapan kişiye önce tebliğat gönderip inşaatı durdurabilirdi. Ancak burada siyasi görüş ters düştüğünden dolayı Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, polis ve kepçelerle talandan mal kaçırırcasına yapıyı yıktırması siyasi bir yıkım olarak nitelendirdiler.

Bahçelievlerde ve şehrin muhtelif yerlerinde birçok dükkan ve işyeri kaldırımları işgal etmiş ama belediyenin umuru değil diyen vatandaşlar, Sosyal medya danda duruma tepki gösterdiler.  Yaşanan olayla ilgili vatandaşlar Osman Uludağ’a sitem ettiler. Vatandaşlar, bu yıkımın siyasi olduğunu birçok yapıya göz yuman Haliliye Belediyesine sitem ettiler.

MEHMET CANBEK