Günyüzü Derneği, Suriye'ye 1 tır yardım gönderildi

Suriye'de devam eden iç savaş masum sivilleri vurmaya devam ediyor. Bombalardan kaçarak Türkiye sınırına doğru güvenli bölgelere göç eden sivil halk ise soğuk havada zeytin ağaçları altında, derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. İç savaştan kaçarak güvenli bölgelere sığınan İdlib'li mazlumlara Günyüzü derneği 1 tır insani yardım malzemesi gönderdi.

Şanlıurfa insani yarım platformu başkanı Osman Gerem, Günyüzü Derneği Başkanı Veysel Toprak,  Şanlıurfa Çölyak Dernek Başkanı Hasan Doğan, STK temsilciler ve dernek üyeleri katıldı.

Dernek adına açıklama yapan Muhammed Dinç," 15 mart 2011 yılında patlak veren ve halen kısmen devam etmekte olan Suriye’deki savaşta, nüfusun 1/3 ‘ü yerinden göç etmiş. 1 milyon insan üzerinde hayatını kaybederek, bir o kadarı yaralı ve sakat, binlercesi de kayıptır. Suriye’de kelimenin tam anlamıyla “insanlık dramı” yaşanmaktadır.Şu an Türkiye sınırımızda yüzbinlerce Müslüman kardeşimiz derme çatma çadırlarda, ve kimileri de zeytin ağaçlarının altında yaşam mücadelesi vermektedir. Üzerinde oturacak hasırı, üzerine örtecek battaniyesi olmayan bu mazlumlara Türkiye haricinde Mazlumun yanında görünmemektedir. Yiyecek bir lokma, İçecek bir yudum su sıkıntısı yaşanmaktadır.  Günyüzü derneği olarak şu mübarek ramazan ayında coronavirüs salgın hastalığı döneminde Suriye’nin idlib'teki kardeşlerimizi unutmayarak toplamda 400 ailenin faydalanacağı gıda,un,battaniye,çocuk giyim ve ayakkabıdan oluşan bugün 2. Yardım malzeme Tır’ımızı İdlib’e gönderiyoruz"dedi.

Konuşmanın ardından yardım tırı İdlib'e uğurlandı.