GÜLENDER AÇANAL AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI OLDU

24 Haziran’da yapılacak olan erken genel seçimler öncesinde Milletvekillerinin aday adaylığı için müracaatlar devam ediyor.

Çalışkanlığı ve mütevazı kimliğiyle dikkat çeken Eczacı Gülender Açanal, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde AK Parti’den Şanlıurfa Milletvekili aday adayı oldu.

Ecz.Z.Gülender Açanal

Miftahizâde Müftü Hasan Açanal Efendi’nin torunu, Urfa’nın ilk Urfalı doktoru Uzm.Dr. M.Hâzım Açanal’ın kızı olan Gülender Açanal Şanlıurfa’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da, lise öğrenimini Urfa’da tamamlayıp Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun oldu. 1983’te meslektaşı Ecz.B.Sıtkı Açanal ile evlendi, 1985’ten beri Şanlıurfa merkezde Ender Eczanesi’nde eczacılık yapmaktadır.

2002 yılında Ak Parti Şanlıurfa Kadın Kolları kurucu başkanı olarak siyasete girdi. 2004 yılında ilk kadın belediye meclis üyeliğine seçildi. Aynı yıl Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk kadın belediye başkan vekilliği ve ilk kadın belediye meclis başkan vekilliği görevlerine geldi. Türk Eczacılar Birliği ve daha birçok stk’da yer aldı. Belediyecilik yıllarında kadınların iş hayatına girmesine yönelik Mikrokredi Projesi’ni; madde bağımlılığı ile mücadeleye yönelik Rehabilitasyon Merkezi Projesi’ni; ihtiyaç sahibi aileleri desteklemeye yönelik GıdaBank ve İlaçBank Projeleri’ni başarıyla yürüttü. Harran Ovası Karaali Bölgesi’nde atadan kalma arazilerinde zeytincilik ve jeotermal seracılık yaparak yöre istihdamına katkı sağlamaktadır. Aynı bölgede sadece kayınpederinin adının verilmesi koşulu ile 12 derslikli bir okul yaptırıp bağışlayarak yörenin eğitimine katkı sağlamıştır. İki asrı aşkın süredir bölgede arazi ve söz sahibi bir aileye mensup olması sebebi ile yöre aşiretleri ile iyi ilişkileri ve akrabalıkları mevcuttur. Üç çocuk annesidir.

AHMET AYATA