GÖZÜMÜZ AYDIN VALİMİZ ŞANLIURFA’DA KALDI

Şanlıurfa Valimiz Sayın Abdullah Erin ile ilgili “Vali dediğin böyle olmalı” başlıklı bir yazı yazmıştım.

 

Gerekçesini açıklarken de Sayın Erin’in Şanlıurfa’da atandıktan sonra yaptığı yüksek performanslı faaliyetlerini anlatmıştım.

 

Her şeyden önce “babacan” yaklaşımlarıyla halkın gönlünde taht kurduğunu, bu tavırlarla da devlet-vatandaş kaynaşmasını çok güzel bir şekilde sağladığını vurgulamaya çalışmıştım.

 

Daha başka özelliklerini de anlatıp Sayın Valimizin, memleketimiz için çok büyük bir şans olduğunu ifade etmiştim.

 

Ancak hiçbir makam ilelebet değil. Sayın Abdullah Erin de günün birinde Şanlıurfa’dan gidecek. Dileğimiz Sayın Valimizin mümkün olduğu sürece kentimizde kalması ve layıkıyla yerine getirdiği görevine devam etmesi…

 

41 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ

 

Şanlıurfa halkı valisinden memnundu ama Sayın Abdullah Erin’in başka bir ile örneğin İstanbul, Ankara veya İzmir’e atanma gibi ihtimali de aklımızdan geçmiyor değildi açıkçası.

 

Sayın Valimiz hakkındaki bu düşüncelerimiz sürerken Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın onayı ile 41 ilin valisinin değiştiği kararname açıklandı.

 

Listeye bakınca rahatladık.

 

Derin bir “oh” çektik.

 

Şükürler olsun, valiler kararnamesinde Sayın Abdullah Erin’in ismi yoktu.

 

Bu memnuniyetimizi, zatı alilerini de arayarak arz ettik. 

 

Sayın Erin’in yerine elbette yeni vali atanır. Elbette yeni valimiz de çok değerli bir isim olur ve çok önemli hizmetlere imza atabilir.

 

Ama Sayın Erin gibi olabilir mi, bilmiyoruz!

 

Dolayısıyla Şanlıurfa’ya değer katan, devlet-vatandaş kaynaşmasını çok güzel bir şekilde sağlayan, başta terör olmak üzere asayiş konusunda kentimizi daha güvenilir hale getiren Sayın Valimizin kararnamede yer almaması Şanlıurfalıları mutlu etmiştir.  

 

Şanlıurfalılar kimin ne yaptığını, ne yapmadığını çok iyi bilmektedir. Nitekim geçmişe baktığımız zaman bazı valilerin atandıktan kısa süre sonra tayinlerinin çıktığını kimi valilerin ise 5 yıl, 6 yıl Şanlıurfa’da görev yaptığını görebiliriz…

 

Son kararnameyi “Sayın Erin’in yeniden Şanlıurfa’ya atanması” gibi kabul ediyor ve Sayın Valimize tekrar hayırlı, uğurlu olsun dileklerimizi sunuyoruz…