Görme engelli öğrencinin hayalini Kaymakam Aktaş gerçekleştirdi.

İlçede Yenisehir mahallesi Misir sokakta oturan 41 yasindaki Ahmet ALAN  isimli vatandas maddi imkanlarinin yerinde olmadigi gerekcesiyle iki engelli cocugunun oldugunu belirterek Suruç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına dilekçe ile yardım talebinde bulundu ve  dilekçesinde  17 yasindaki engelli kızı Tuba ALAN ın "maküla distrofisi" (göz ) hastalığı nedeniyle  uzak ve yakını görmesi için Elektronik Tablet talebinde bulundu.

Yapilan incelemenin ardindan  konudan haberdar edilen Suruc Kaymakami Kenan Aktas SYDV yetkililerine istenilen tabletin alinmasini  ve aileye haber verilerek gorme engelli kizi evinde ziyaret edecegi talimitani verdi.

Aktaş tabletin alinmasinin ardindan Alan ailesini evlerinde  ziyaret ederek görme rahatsizligi olan Tuba Alan'in en buyuk istegi olan son sistem  tableti hediye ederek en buyuk hayalini gerceklestirdi.Kaymakam amcasinin ziyaretinden ve hediye  ettiigi tableti alir almaz goz yaslarina hakim olamayan genc kiz Kaymakam Aktas'a yakin ilgi ve alakasindan dolayi Sayin Kaymakamim size ne kadar  tesekkur etsem azdir diyerek sevincini paylasti.

Aktas bir aile bireyleri sohbet ederek  engelli kardeslerle yakindan ilgilendi.

Ziyaretten duydugu memnuniyeti belirten Baba Ahmet Alan ve Esi ise  " Bugun bizleri ziyaret eden ve kizimin hayalini gerceklestiren Sayin Kaymakamimiza ne kadar tesekkur etsek azdir.Imkanimiz yoktu kizimizin hayalini gerceklestirdi.Bizi ve kizimizi ne kadar mutlu etti bilemezsiniz.Allah devletimizden razi olsun"  dedi. 

Aileyi ziyaret etmekten en cokta okumak isteyen bir genc kizi mutlu etmek kadar guzel bir sey olamaz diyen Suruc Kaymakami Kenan Aktas " Her zaman vatandasimizin yanindayiz.Kizimizin mutlulugu gozlerinden okunuyor.Bu ulkenin okuyan kendini gelistiren devletine milletine hizmet edecek bireylere ihtiyaci var kizimizda onlardan biri kendilerini yanliz birakmayacagiz hayirli ugurlu olsun " dedi. 

Ote yandan ziyarette hazir bulunan SYDV yetkilisi Ibrahim Halil Tüzün ise aileye 2 engelli çocuk için 2022 sayılı yasa gereği Engelli maasi verildigini belirtti.

Kaymakam Aktaş , tableti hediye ettikten sonra genc kiz ile birlikte inceleyerek cok calismasi temennisinde bulunarak  ogrenci ve ailesiyle hatira fotografi cektikten sonra evden ayrildi.