Göbeklitepe'de "Örtü Çalışmaları" başladı

Şanlıurfa'da tarihi yapılar, korunuyor. Tarihi yapının gelecek nesillere güzel bir şekilde aktarılması amacıyla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, çalışmalarına dün başladı. Bu nedenle de 8 ay boyunca Göbeklitepe ziyaretçileri tarafından gezilemeyecek. Kent Konseyi Eski Başkanı Sabri Dişli, yaptığı açıklamada,"Muştular olsun.
Göbeklitepe'nin kapatmak çalışmaları başladı bugün, kazı alanında şantiye kuruluyor. Göbeklitepe üstü çok özel bir malzemeyle kapatılacak. Bu eser Göbeklitepe kaşifi müteveffa Klaus Schmidt'e aittir."ifadelerine yer verdi.

"GÖBEKLİTEPE"

Şanlıurfa Müzesi ve Berlin Alman Arkeoloji Enstitüsü tarafından 1995'ten beri ortaklaşa yürütülen çalışmalarda, neolitik döneme ait yabani hayvan figürlü "T" biçimli dikili taşlar, 8-30 metre çapında dairesel ve dikdörtgen şekilli dünyanın en eski tapınak kalıntıları, çok sayıda yabani hayvan figürü, insan heykeli, dikili taşlar ve yaklaşık 12 bin yıl öncesine ait olduğu belirtilen 65 santimetre uzunluğunda insan heykeli gibi tarihi eserler bulunmuştu.
ZEKİ ALTUNDAĞ