GÖBEKLİTEPE YILINA YAKIŞMAYACAK GÖRÜNTÜ!

2019 Göbeklitepe yılı ilan edilen turizm şehrinin merkezine ve tarihi bölgeye Yıldız Meydanına konulan kulübe halkın tepkisini çekiyor.

2019'un 'Göbeklitepe Yılı' ilan edilmesinin ardından, Şanlıurfa’da tarihi ören yerleri yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Bu kapsamda şehrin önemli caddelerinden biri olan Yıldız Meydanında kaldırım üzerine konulan kulübe vatandaşların tepkisini çekiyor.

Kaldırım üzerine konulan kulübe ve Göbelkitepe turizm yılı ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar şunları söylediler:  2019 yılının Göbeklitepe yılı ilan edilmesinden sonra çok yoğunluk var. Tabi Şanlıurfa peygamberler kenti, her tarafta ünü var, herkes burayı gelip görmek istiyor. Bu da beraberinde doluluğu getiriyor. Ama gelin görün ki bu nahoş görüntüler Şanlıurfamıza ve Göbeklitepemize hiç yakışmayan görüntüler. Buralara biraz daha otel kazandırmak gerekiyor. Kalabalık var daha buraya gelmek isteyip de gelemeyenler var. Özellikle çoğu insan buraya gelmek istiyor ama yoğunluktan dolayı, yer olmadığından dolayı buraya getiremiyoruz. Sanırım Şanlıurfa valiliğimizin, bakanlığımızın teşvikleriyle burada çok fazla yatırım, otel, restoran, bir takım işletmeler insanların ziyaretini kolaylaştırabilecek, burada kalmalarını, konaklamalarını sağlayacak birtakım imkanlar sunulabilir" diye konuştu.

MEHMET CANBEK