GÖBEKLİTEPE VE GERMUŞ YOLU NE ZAMAN BİTECEK?

Göbeklitepe Arkeolojik Alanı’na ve Germuş Kilisesine ulaşımın sağlandığı yolun bir türlü tamamlanması, bozuk durumda olması tarih turizmi için bu bölgelere giden yerli ve yabancı turistlerin tepkisine neden oldu.

Stabilize olan ortak bağlantı bu yolun en çok bozan ise Beton Santralleri ve Mucur ocağı araçları. Günlük birçok beton santrallin yüksek tonajlı arabaları ve yine Aynı Şekilde Mucur ocakları kamyonları bu yolu çok tahrip ediyorlar.

Şanlıurfa’da MÖ. 10.000, yani günümüzden 12.000 yıl öncesine tarihlenen Çanak Çömleksiz Neolitik Dönem’e ait bir inanç merkezi olan Göbeklitepe şuan turizm merkezi durumunda.

Bir türlü bitmeyen yol çalışması ile ilgili görüşlerini dile getiren çevre de ikamet eden vatandaşlar şunları söyledi:  “Şanlıurfa’nın Kuzey tarafındaki Çevre yolunun bulunduğu son durum bu defalarca bitirileceği söylenen ancak bitirilemeyen ve birçok mahalleyi birbirine bağlayan Göbeklitepe'ye giden Germuş Kilisesinin bulunduğu istikamette olan bu yolun acilen tamamlanması gerekiyor. Bu yol aynı zaman da Şanlıurfa'nın trafiğini de rahatlatacaktır. Zira bu yıl Osmanbey kampüsü ne gitmek isteyen Mardin, Viranşehir, Ceylanpınar ve buraları birbirine bağlayan yollara Can damarı olacaktır. Şu anda bu yolu turistleri taşıyan birçok otobüste kullanmak zorunda kalmaktadır. Bu turistler Göbeklitepe'ye gitmek için bu yolu kullanıyorlar. Buradaki çirkin yol görüntüsü, Urfanın inanç turizmini de olumsuz yönde etkilemekte. Büyükşehir Belediyesi bu yolun asfaltını biran önce yapmalı.

Urfanın; turizm vizyonu için oldukça önemli bir yoldur

Bu güzergahta bulunan beton santralleri de ulaşıma ayrı bir darbe vurmakta çok büyük sıkıntılar oluşturmaktadır. Çevredeki Çiftçiler ve sakinler bundan çok büyük rahatsızlık duymaktadırlar. Büyükşehir Belediyesi Santraller ve Mucur ocakları tahliye bir yol verebilir. Bizler bunun olmasını istiyoruz” Diye görüşlerini dile getirdiler.