GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü işbirliği ile ICMPD (Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi) tarafından yürütülen Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi Projesi (ENHANCER) kapsamındaki girişimcilik eğitimleri 11 şehirde başladı.

Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Kayseri, Adana Mersin, Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa illerini kapsayan 4 yıl süreli proje, Türk vatandaşları ve geçici koruma sağlanan Suriyelilerin girişimcilik becerilerini geliştirerek toplumdaki sosyo-ekonomik uyumun güçlendirilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

ICMPD Kıdemli Proje Müdürü Pınar Yapanoğlu, konuya ilişkin açıklamasında, 11 şehirde başlayan ve 3 Haziran’a kadar devam edecek olan eğitimlere, Türk ve Suriyeli girişimci adaylarının katıldığını belirtirdi. Yapanoğlu, eğitimlerde; ICMPD Türkiye tarafından geliştirilen girişimcilik müfredatının verileceğini ve sonrasında eğitimleri takiben uygulamalı atölye çalışmalarının da devreye gireceğini vurguladı.

Yapanoğlu, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep, Adana, Mersin, Konya, Şanlıurfa, Kayseri veya Hatay illerinde ikamet eden Türk ve Suriyeli girişimci adaylarına yönelik çevrimiçi eğitim programında, girişimci adaylarının temel girişimcilikten pazarlama ve finansa, sunum ve şirket hukukuna kadar birçok konuda uzmanlardan eğitim alacaklarını söyledi.

ICMPD Kıdemli Proje Müdürü Pınar Yapanoğlu, girişimci adaylarının ayrıca, “Girişimcilik” ve “İş Dünyası” başlıklı seanslarda farklı girişimcileri dinleme fırsatı bulacaklarını ifade etti.

Eğitimlerin yaz boyu farklı gruplar ile devam edeceği bilgisini de veren Pınar Yapanoğlu, hedeflerinin 11 şehirde toplamda 5000 girişimci adayına ulaşılmak olduğunu kaydetti.

Yapanoğlu, “Proje kapsamında yer alan illerdeki girişimci eşleştirme faaliyetleri ile girişimcilerin ortaklıklar ve ağlar kurmasının yanında diğer girişimci ve iş insanları ile bağlantıya girip, yeni iş fikirleri ile birlikte becerilerini geliştirmeleri kolaylaştırılacak” dedi.

Pınar Yapanoğlu, şöyle devam etti:

“Start-up hibe programları sayesinde finansal desteklerin de sağlanacağı ENHANCER projesi ayrıca, ulusal, bölgesel ve yerel seviyede kurumları destekleyerek, sosyo-ekonomik uyum temelli politika oluşturulması ve koordine edilmesine katkı vermeyi hedefliyor.”