GENÇLER ‘NASIL BİR URFA GÖRMEK İSTİYORSUNUZ’ SORUSUNA CEVAP VERDİ

Şanlıurfa Kent Konseyi tarafından düzenlenen ‘Nasıl Bir Şanlıurfa Görmek İstiyorsunuz?’ başlıklı “Gençlerimiz Konuşuyor” toplantısında, Şanlıurfalı gençler şehir hakkında görüş, düşünce ve önerilerini ve günlük yaşamda yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini dile getirdiler.

Yerel karar alma mekanizmalarına gençlerimizin katılımını sağlamayı amaçlayan Şanlıurfa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, ‘Nasıl Bir Şanlıurfa Görmek İstiyorsunuz?’ başlıklı Geçlerimiz Konuşuyor toplantısı düzenledi. Şair Nabi Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen ve Şanlıurfalı gençler katıldı.

Programın açılışında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Geçlere tavsiyelerde bulundu. Başkan Çiftçi, Gençlere cep telefonu numarasını vererek, özellikle bu akşam televizyonları bir saat kapatın. Cep telefonlarınızı elinizden bırakın ailenizin tüm fertleri ile birlikte bu akşam en az bir saat kitap okuyun ve bu kitap okuma anınızı bana şahsi cep telefonumdan gönderin. Bende görmek istiyorum. Dedi.

Daha sonra söz alan Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen toplantıda yapılan konuşmaların Şanlıurfa’nın yerel tarihine not olarak düşüleceğini söyledi. Çalışmalarından dolayı Gençlik Meclisi Başkanı ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

Yerel karar alma mekanizmalarına şehir halkının katılımını sağlamak amacıyla Şanlıurfa Kent Konseyi’nin aralıksız çalıştığını, şehrimiz için öneriler hazırladığını belirten Sözen, “Şanlıurfa Kent Konseyi; 2017 Aralık ayından bu yana toplantılar ve çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkan görüşler Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına gönderildi. Bugün burada yapılan ‘Nasıl Bir Şanlıurfa Görmek İstiyorsunuz?’ konulu ‘ Gençlerimiz Konuşuyor ‘ toplantısının sonucunda çıkan görüşler şehrimizi yönetenler için birer yol haritası niteliğinde olacaktır. Şanlıurfa Kent Konseyi de şehrimizin hizmet pusulası olmaya devam edecektir. Bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen, Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Nihat Çiftçi’ye teşekkür ediyorum. Daha güçlü bir Şanlıurfa için bütün hemşehrilerimiz ile beraber çalışacağız” diye konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi ise Şanlıurfalıların konuşması gerektiğini, bunun da Kent Konseyi öncülüğünde tüm kurum ve kuruluşların katılımıyla yapılmasının doğru olacağını anlattı. Bir araya gelerek daha güzeli bulmanın ve çözüm bulmanın mümkün olabileceğini ifade eden Çiftçi, topluma ve şehre karşı faydalı çalışmalara imza atan Şanlıurfa Kent Konseyi’ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından katılımcı kadınlara tek tek söz verildi.

HASAN GÜLER