GENÇLER GERİ DÖNÜŞÜM KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

Necmettin Erbakan İmam Hatip Anadolu Lisesi'nden başlayan bilgilendirme programı Şanlıurfa’da yer alan tüm il ve ilçe okullarda yapılacak.

Yapılan bilgilendirme toplantısına Şanlıurfa Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, Şanlıurfa Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı Ahmet Alagöz ile öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

Şanlıurfa Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı Ahmet Alagöz yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Programının sürekli devamını getireceğiz sık sık bu programları yapacağız tüm okullarımızda geri dönüşümü anlatacağız. Necmettin Erbakan İmam Hatip Anadolu Lisesi'nden başlayarak tüm il ve ilçe okulları okullarda devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bu konuda öğrencilerin ve gençlerin aydınlatması konusunda her türlü çabayı göstereceğiz.

Gördüğümüz kadarıyla yapılan çalışmaları yeterli görmüyoruz. Biz geri dönüşümcüler Derneği olarak da bunu bugünden sonra başlatıyoruz. Buradan start vererek tüm çalışmalarımızı bundan sonra belediyelerle de işbirliği yapmaya çalışarak devam ettireceğiz.

Şanlıurfa diğer illere nazaran geri dönüşün konusunda çok geri kalmış, Diğer illerde toplanan atıkların biz onun yüzde yirmi beşini bile şu anda toplanıyoruz. Şu ana kadar hiçbir çalışma olmamış. Sivil toplum kuruluşları olarak hiç kimse bir şey yapmamış sadece biz geri dönüşümcüler Derneği olarak bundan sonra bu hedefi çok yüksekte tutmayı planlıyoruz. Diğer ile sayesinde ulaşmaya çalışacağız.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER