GAZİ DOKTOR ADAY ADAYI OLDU

15 Temmuz hain darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde vücuduna gelen şarapnel parçalarıyla yaralanan Şanlıurfalı Doktor Mehmet Celal Almaz AK Parti Şanlıurfa Milletvekilli Aday Adaylığı için başvurusunu yaptı.

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhur ve milletvekilliği seçimi için siyasi partilere yapılan aday adaylığı için başvurular devam ediyor.

Ak Parti Genel Merkezine başvurusunu yapan Doktor Almaz, Zeytin Dalı Harekatında gönüllü olarak çalışmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından devlet övünç madalyası alan Almaz, Sağlık Bakanlığı tarafından da yılın doktoru ilan edilmişti.

DR. MEHMET CELAL ALMAZ KİMDİR?

1986 yılında Şanlıurfa'da doğdu. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi Şanlıurfa'da tamamladıktan sonra lisans öğrenimi için Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşti. Hâlen Gazi Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalında tezli yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde on beş yerinden şarapnelle yaralanan Dr. Almaz'a Cumhurbaşkanlığı tarafından devlet övünç madalyası tevdi edilmişti. Zeytin  Dalı Operasyonunda gönüllü sağlık çalışanı olarak görevlendirilen Dr. Almaz 14 Mart 2018'de Sağlık Bakanlığınca Ankara'dan yılın doktoru seçildi. İngilizce ve Kürtçe bilen Dr. Almaz evli ve bir çocuk babasıdır.

ŞAHBAN KILIÇ