GAZETECİLERDEN BURSA’YA ÇIKARMA

Geçtiğimiz Cuma günü Şanlıurfa'dan Uçakla İstanbul’a oradan da karayolu ile Bursa’ya geçen gazeteciler, gün boyu Bursa’nın tarihi ve turistik yerlerini grup olarak ziyaret ettiler.

Bursa gezisine BYEGM Şanlıurfa İl Müdürü Erdoğan Güvel, Türkiye Gazeteciler Konfederasyon Genel Başkanı Nuri Kalaylı, Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi, Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak,  GTV MİSAFİR programı yapımcısı ve Urfanatik Gazetesi Yazı işleri müdürü Mehmet Demir, Duru TV Genel Müdürü ve Yeni Urfa gazetesi Genel koordinatörü Mehmet Canbeyli,  Değişim Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mahmut Kakız, Çağdaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Aziz Budak, Şanlıurfa Olay Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Dilek Çiftçi, Siverek Hedef Gazetesinden Feyzi Ütlü, Şanlıurfa Gazetesinden Fatih Güler, Damga Gazetesi Sahibi Mehmet Ağaslan, Akçakale'nin Sesi Gazetesi Sahibi İsmail Bozkurt, Suruç Meşale Gazetesi Sahibi Galip Demirli, Bozova'nın Sesi Gazetesi Sahibi Abdurrahman Elçi, Güneydoğu TV Kameramanı Mustafa Karakuş katıldı.

İlk gün Bursa'nın tarihi ve turistik yerleri ile Uludağ kayak merkezini gezen gazeteciler bu yerler hakkında kısa bilgiler aldılar. Ulucami, Yeşil Camii, Emir Sultan’ın türbesi, Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu olan Osman Gazi, oğlu Orhan gazinin türbeleri ziyaret edildi.

Urfa gazeteciler grubu daha sonra Uludağ kayak merkezine geçerek, burada, kar topu oynayarak, röportajlar yaparak keyifli zaman geçirdiler. Cumartesi akşamı gazetecilerin kaldığı otele ise Şanlıurfa Milletvekili ve Gıda Tarım Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik gelerek, gazeteciler Urfa’nın, Bursa siyasi yapısı, Bürokrasi, Sivil toplum örgütleri ve gelişimi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bursa gezisinin 2.gün ise Mudanya Mütareke Müzesi ziyaret edildi; burada 1922 yılında Fransa, İngiltere, İtalya ve Yunanistan tarafından yapılan Barış antlaşması hakkında yetkililer tarafından bilgiler verildi. Daha sonra Mudanya Tirile' beldesine geçen grup burada, tarihi, turistik ve doğa harikası olan  yerleri gezdiler. Pazar günü akşam saatlerinde İstanbul Sabiha Gökçen havaalanına hareket ederek Şanlıurfa döndüler.

Gazeteciler Cemiyet Başkanları Tahir Gülebak ile Celal Çiftçi bu tür gazilerin kaynaşma ve dayanışma acısında çok iyi olduğunu, diğer il’lerle entegre sağlandığını, sık sık böyle gezilerin olması gerektiğini, bu gezide dolayı Basın Yayın Enformasyon Şanlıurfa İl müdürü Erdoğan Güvel’e, Şube Müdürü Zikrullah Karabulut’a ve Bursa Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı'na Teşekkür ettiklerini de sözlerine eklediler.