Gazeteci-yazar Necdet Karadeniz yazdı "Bu Ne Perhiz"

Bu Ne Perhiz ?

Berfinler ne yapsın ? Bir gün önce Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ‘nin yetenek sınavına giriyor ve sınavı kazanıyor.Üniversite tarafından yayımlanan listede de aynen kazandığı beyan ediliyor.Aman ne güzel haber… Ta ki ertesi güne dek .Bir gün sonra Berfin bakıyor ki yedekte Berfin.

Sebebini arıyor ,tarıyor ve buluyoruz ki kontenjan düşürülüyor.Ve dolayısıyla çocukların büyük bir kısmı elenmiş ya da yedeğe alınmış oluyor.

Harran Üniversitesi’nde konularla ilgili olarak sayın rektörümüzü kalem müdürü vasıtasıyla bilgilendirdik .Sayın Tahir Güllüoğlu’nu izinde olmasına rağmen bilgilendirdik.

Böyle bir aksaklığa  böyle bir tarihte mahal verilmesi kim bilir hangi Berfinleri kaybettirecek bizlere .Daha  kontenjanı  belli değil ama sınavlar yapılıyor listeler yayınlanıyor bu tarihte böyle bir hata olacak iş değil. YÖK kendine yeni kurbanlar mı arıyor yoksa ? Çocuklarımızı yanlış hamleleri ile mahvettikleri yetmez mi ? 

Sorumlusu, ilgilenecek makamı ,yetkilisi her kimse derhal bu konuya eğilmeli ve Berfinleri daha fazla üzmeden bu sorunu çözmeli.

Harran Üniversitesi Rektörü Sayın Sabri Bey’in Bu konuya hassasiyetle eğileceğini umuyor,sağ duyusuna güveniyorum.