Gazeteci Elmas ve Kılıç Barış Pınarı FM’in Konuğu Oldu

Yayına başladığı günden bu yana Şanlıurfa ile birlikte sınırın diğer tarafındaki Telabyad ve Resulayn’da da en çok dinlenen radyo haline gelen Barış Pınarı FM, Arif Faraç’ın sunduğu gündem özel programında İstanbul Today dergisi ve GAP Haber gazetesi sahibi Cebrail Elmas ile Yeniurfa Gazetesi sahibi Şahban Kılıç’ı konuk etti.

Şanlıurfa’daki gelişmeler, Barış Pınarı Harekâtı ve gündeme dair konuların değerlendirildiği programda konuşan Cebrail Elmas, Barış Pınarı FM’in profesyonel yayıncılık yaptığını belirtti. Radyo vasıtasıyla sınırın diğer tarafında ulaşmanın çok önemli bir proje olduğunu kaydeden Elmas, “Böyle bir fikrin hayata geçmesini sağlayan Sayın Valimiz Abdullah Erin’i tebrik ediyorum. Yine yıllarca camiada birlikte çalıştığımız Arif Faraç, radyo yayıncılığında Şanlıurfa’nın yüz akı olan bir performans sergiliyor. Onu da tebrik ediyor, bizleri Barış Pınarı FM aracılığıyla Şanlıurfalılarla buluşturduğu için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Şanlıurfa’da görev yapan tüm valilerin önemli hizmetlere imza attığını dile getiren Elmas, “Ancak Sayın Valimiz Abdullah Erin’in hizmetlerini daha başka görüyoruz. Mütevazı kişiliği, alçakgönüllülüğü, insani yönleriyle tüm Şanlıurfalıların gönlünde taht kurmuş bir valimiz var. ŞURKAV İstanbul Şubesini kurmak için bize bir görev vermişti. Çalışmalarımızı tamamladık. Yarınki ŞURKAV yönetimi toplantımızda bu konuyu gündeme alacağız. Ankara’dan sonra İstanbul’da da kurulacak ŞURKAV şubesinin önemli hizmetlere vesile olacağına inanıyorum.” dedi.

Otuz yıla yakın süredir Şanlıurfa’da basın mesleğinde bulunan Yeniurfa Gazetesi sahibi Şahban Kılıç da Barış Pınarı FM’in önemli bir misyon üstlenmiş olduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin sesinin sınırın diğer tarafında hem de orada yaşayan insanların dilinde duyurulması fikri, gerçekten de takdir edilecek bir düşünce. Bu fikrin hayata geçirilmesini sağlayan Sayın Valimiz Abdullah Erin başta olmak üzere değerli meslektaşımız Arif Faraç’ı, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürümüz İbrahim Madenli’yi ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Türkçe, Arapça, Kürtçe ve İngilizce yayın yapan Barış Pınarı FM, Şanlıurfa’da 106, Ceylanpınar ve Resulayn’da 106.2, Akçakale ve Telabyad’da 105.8 FM frekansından dinlenebiliyor. Barış Pınarı FM’in yayını Rakka ve Haseki bölgelerine kadar ulaşıyor.