FİYATLAR DÜŞTÜ PİYASA DURGUN

Oto galerici esnafı İHD otomotiv sahibi İbrahim Halil Doğan, “Piyasaların durgun olduğunu işlerin durma noktasında. Siftahsız günlerimiz çok olduğunu. Hatta ay oluyor ki hiç siftah yapmadıklarını belirtti.

Corona virüsten dolayı araç fiyatlarındaki artış şuan düşmesine rağmen piyasada bir durgunluk olduğunu dikkat çeken galericiler piyasalar ve dolardaki güvensizlikten dolayı vatandaşlar beklemede kalmakta.

Oto galerici esnafı İHD otomotiv sahibi İbrahim Halil Doğan gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “2-3 ayda sattığımız araç sayısı 2-3 tanedir, bu da neye yarayacak. Kirasını ödemeyen var, elektrik faturasını ödemeyen esnaf var, evine ekmek bile götüremeyen esnaf var. Talebimiz bu zor zamanda Devletimizin bizlere destek olması yönünde bir kredi desteği gibi bir şeyler yapılırsa çok iyi olur.

Devletimizden diğer bir talebimiz ise fiyatlandırma konusu, bu fiyatların en azında bir yerde durması ve kontrol altına alınması lazım. Şu anda fiyatlar kontrol altında değil dolarda güvensizlik var, piyasalarda güvensizlik var, bunlarda ister istemez bizleri etkiliyor, vatandaş şaşkın halde dolar mı alsam, altın mı alsam, arabamı alsam şaşırmış bir durumda.” İfadelerini kullandı.

MEHMET ER