FAKIBABA: URFA HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR

Şanlıurfa her şeyin en iyisini hak ediyor. Şanlıurfa Türkiye'nin sigortasıdır diyen Bakan Fakıbaba kentte devam eden projeler hakkında bilgiler verdi.

Şanlıurfa'da özel bir toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, STK’lar, parti teşkilat üyeleri ve basın mensupları katıldılar.

Bakan Fakıbaba'nın gündeminde Şanlıurfa'da yapılan ve yapılması gereken projeler ile 24 Haziran’da yapılacak olan erken seçim vardı.

Bakanlık görevi süresince Şanlıurfa için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Bakan Fakıbaba, “İl Tarım Müdürlüğü kompleksi ve 8 ilçe müdürlüğü hizmet binaları yapıldı. 3 ilçede ihalesi yapıldı. Diğerleri yapılıyor. 9 projeyi 1 proje olarak sunuyorum. Seçim öncesi veya seçim sonrası hizmete girecekler. Bizim çalışmalarımız hiçbir zaman seçime dayalı bir çalışma olmadı. 15 gün buradaydım ortada seçim yoktu.

Eğitim projelerine değinen Bakan Fakıbaba 2019 yılı sonunda sınıf mevcutlarının 30'a düşeceğine dikkat çekerek 2017 yılında 300 okul kazandırdık. 2019 yılında 3 bin derslik daha kazandırınca artık her sınıfa 30 öğrencinin olduğu Türkiye ortalamasını yakalamış olacak. 5 bin öğretmen açığımız var, bunu da Milli Eğitim Bakanı ile bu konuyu konuştuk. Dedi.

“Et Parçalama ve Paketleme Entegre Tesisi Yapı Projesi, sanayiye giderken 103 dönüm üzerinde çok güzel bir kompleks yapacağız. Temelini seçimden önce atacağız.

Besi Organize Sanayi kurulması projesi için Faruk Çelik'in büyük emeği oldu. Alt yapı 100 milyon TL'nin üzerinden para harcandı. Müracaat eden 50 işletmenin Haziran ayında temelini atacağız. Tarım Kredi Kooperatifleri olarak Fıstık İşletme ve Paketleme Tesisi'nin temelini atacağız. Eski Hayvan Pazarı'nın olduğu yerde çok modern bir Canlı Hayvan Borsası'nın temelini atacağız. Kalkınma Bakanlığı'ndan gerekli ödeneği aldık." dedi.

MEHMET CANBEK