FIRINLARDA HİJYEN YOK!

Korona virüs tedbirleri kapsamında birçok yerde hijyen konusunda denetimler arttırılırken, yetkililer herkesin virüse karşı dikkatli olması gerektiğini belirtiyor.

Koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı ekmekte hijyenin çok önemli olduğunu belirten vatandaşlar özellikle fırınlarda salgına karşı hiçbir tedbir yok. Fırında çalışan personelde ne bone, ne maske, ne eldiven bulunmakta.

Halkın en önemli besin değerlerinin başında gelen ekmek te fırıncılar korona virüsün salgın olduğu dönemde hijyen yönünden hiçbir önlem almamış durumdalar.

Salgının ilk başladığı dönemde yapılan denetimler sonucu fırıncılar koronaya karşı tedbir almışlardı. Ekmek fırınlarında salgının ilk döneminde tezgahta iki kişi duruyor. Biri para alırken bir diğeride ekmek veriyordu. Fırında çalışan personelde en azından maske vardı. Diyen vatandaşlar şimdi ise yine eskiye döndük parayı alanda ekmeği verende aynı kişi oluyor.

KORONA TESTLERİ FIRINCILARA YAPILDIMI?

Şanlıurfa’da vatandaşların merak ettiği konulardan bir diğeri ise fırınlarda çalışan personelle kovit-19 testi yapıldımı veya ne kadar düzenli bir şekilde yapılıyor.

Ellerinde eldiven ve maske olmaksızın her gün birlerce kişi ile temas eden, ekmeğe temas eden çalışanlara ne aralıklarla test yapılıyor?

DENETİMLER HANGİ SIKLIKLA YAPIYOR?

Şanlıurfa’da ekmek fırınlarını denetleme ile yetkili kurumlar hangi aralıklar ile denetimlerini yapıyorlar?

Fırıncıları denetleyen kurumlar bünyesindeki denetimlerin fırıncıları özelikle korona döneminde şimdiye kadar kaç denetim yapdıkları bu çalışan elemanların sağlık durumları ne aşamada oldukları çalışma şartları nasıl?

Özelikle halkın günlük besin kaynağı olan ekmeklerin yapım ve üretim merkezlerinde korona virüs karşı alınan önlemler ve hijyen hakkında vatandaşlar bilgilendirilmek istiyorlar.

MEHMET CANBEK