Eyyübiye ve Haliliye Belediyesi'nin paraları kime akıyor!

Merkez ilçeler Haliliye; Eyyübiye ve Karaköprü Belediyesi olarak oluştu. Seçimlerin üzerinde 2 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen; Haliliye Belediyesi ve Eyyübiye Belediyesi'nin bir belediye binası olmadı gibi; bu belediyelerin kendi kurumları için tüm yerleri kira ile tuttu. Belediyelerin bina çalışmaları konusunda ne zaman hareket edeceği merakla bekleniyor.
Haliliye Belediyesi Eski Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü binasına yenileme yaparak burayı Büyükşehir Belediyesi'ne merkezi bina olarak kiraladı. Aynı belediye diğer kurumlar için şehrin muhtelif yerlerinde kiralama yaptı. Eyyübiye Belediyesi ise Eski Özel İdare binasını merkezi bina olarak seçti. Diğer kurumları için ise Eyyübiye bölgesinde şahıslara ve kurumlara ait yerleri kiraladı. Eyyübiye Belediyesi bundan 5 -6 ay önce ŞURKAV'a ait olan Balıklıgöl platosu içinde olan bir yeri merkezi bina olarak kiraladı. Başkan Mehmet Ekinci ve Başkan Yardımcısı Necmettin Sağlam ile basın bürosu buraya yerleşti. Eyyübiye Belediyesi Sarayönü bölgesinde bulanan Kızılay'a ait bir binayı kiralama yoluna gitti.
"BELEDİYELERİN YERLERİ ÇOK DAĞINIK ! "

Yılda 80 bine kiralanan bu binayı Eyyübiye Belediyesi'nin 1 milyonun üzerinde onarım parası verdiği iddia ediliyor. En çok merak edilen konu ise Haliliye ve Eyyübiye Belediyesi neden hep kiralama yoluna gitti? Belediyeler kiraya verdikleri paralarla kaç bina yapabilirlerdi. Neden hala iki belediyede merkezi binaları yok. Konu ile ilgili vatandaşlar her iki belediyeye tepkili. Belediyelerin çok dağınık olduğunu, bir işlem için 4 - 5 yere gitmek zorunda kaldıklarını belirtti vatandaşlar,"Belediye Başkanları (Mehmet Ekince ve Fevzi Demirkol) başkasına para aktaracaklarına kendilerine (Belediyeye) yer yapsınlar; kurumlarını bir araya toplasınlar. Vatandaşa hizmetin ne olduğunun bilsinler."ifadelerine yer verdiler.
MEHMET CANBEK