ESNAFTAN İTFAİYE’YE ELEŞTİRİ

İftara yakın saatlerde toptancıların olduğu Şanlıurfa Dünya iş Merkezinde Yangın çıktı.

Akşam saatlerinde başlayan yangının elektrik kontağından çıktığı iddia ediliyor. Yangında çok sayıda iş yeri büyük hasar gördü.

Pasaj esnaflarından Tahir Al, İtfaiye erken müdahale etmedi, yanlış müdahale etmesi sonucu 12 iş yeri yandı. Dedi.

Bizim esnaf olarak yaklaşık 20 milyon TL zararımız var diyen esnaflar, itfaiyenin gerekli müdahaleyi zamanında yapamamasından dolayı tepki gösterdiler.

Yeniurfa Gazetesi muhabirine açıklamalarda bulunan Dünya Pasajı esnaflarından Tahir Al şunları söyledi: “İtfaiye erken müdahale etmedi, yanlış müdahale etti sonucu 12 iş yeri yandı.

İtfaiyeci suyu açması gerekirken açmıyor. Telsizden anons ederek söylemesi lazım üzerinde telsiz yok. İtfaiyeci hortumu bırakıyor gidiyor suyu açıp geliyor. Yanlış müdahale yapıldı. İtfaiyecilere biz esnaf olarak söylüyoruz, şuradan hortumu çekin, bu aradan müdahale edin diye etmediler. Yapılan yanlış müdahaleler yüzünden 12 iş yeri yandı. İtfayecilerin içinden dumandan etkilenenler oldu. Biz itfaiye müdürüne diyoruz maske getirin diye, sağlık ekipleri bile geç geldi. Esnafın yangına müdahale etmesini de istemediler. Şimdiye kadarda hiç bir yetkili gelip bize geçmiş olsun dileklerinde bile bulunan kimse olmadı. Bizim esnaf olarak yaklaşık 20 milyon TL zararımız var. Sadece dükkanları yanan esnaf değil bütün pasaj zarar gördü. Yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Bir iş yeri yüzünden birçok işyeri yandı.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER