ESNAF DURGUNLUKTAN ŞİKÂYETÇİ

Ramazan Bayramı öncesi Şanlıurfa piyasasında durgunluk yaşanıyor. Tezgâhlarını bayrama hazırlayan esnaf, her geçen gün işlerin düştüğünü belirterek bayrama günler kala piyasaların çok durgun olduğunu söylüyor.

Yıllardır esnaflık yaptığını belirten Reşat Solmaz, Geçmiş bayramlarda da durgunluk oluyordu ama bu bayram öncesi bu kadar durgunluk beklemiyorduk. Böyle bir durgunluğu ilk defa gördük. Dedi.

Bizler kaç yıllık esnafız, ilk defa böyle durgun bir bayram gördük diyen Solmaz, Ramazan dolaysıyla herkes oruçlu olduğu için dışarıda fazla çıkmıyorlar. Bu yüzden de durgunluk var ama iftardan sonra bir kuru kalabalık oluyor. Oda alışveriş için değil oruç tutan vatandaşlar evden çıkamadığı için iftardan sonra çıkıp geziyorlar. Alışveriş yapan kimse yok. Dedi.

Esnaf Solmaz yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: sözlerini şöyle sürdürdü: “İşlerimiz şu anda hiç yok gibi bir şey saatlerdir dükkânı açmamıza rağmen halen daha siftah etmemişiz. Bayram havası yok, Bayram alışverişi yok. Çarşıda müşteri namına bir şey yok alışveriş yapamıyoruz. Vatandaşta bir para sıkıntısı var. Geçen yıllarda da durgunluk yaşadık ama bu kadar durgunluk görmedim. Bu sezon işler çok durgun bizim de yapacağımız bir şey yok bekliyoruz. İnşallah bayrama daha az bir süre kalmasına rağmen her gün biraz daha işlerimiz yoğunlaşır. Ramazan dolaysıyla herkes oruçlu olduğu için dışarıda fazla çıkmıyorlar. Bu yüzden de durgunluk var ama iftardan sonra bir kuru kalabalık oluyor. Oda alışveriş için değil oruç tutan vatandaşlar evden çıkamadığı için iftardan sonra çıkıp geziyorlar. Alışveriş yapan kimse yok. Fiyatlarımız çok uygun olmasına rağmen ve neredeyse bedava veriyoruz gibi buna rağmen iş yapamıyoruz. ” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER