Esenköy Hakkında Merak Edilenler

Yalova merkezine yakın yerler arasında yer alan turizm yerlerinden biridir. Özellikle bölgenin ormanlık alanlarının yoğun olması temiz hava almak ve dinlenmek isteyenlerin tercihi olmasını sağlamaktadır. Turistler için farklı aktivite seçenekleri sunan bölge yaz aylarında yoğun talep görmektedir. Marmara denizi ile paralel bir konuma sahiptir.

Esenköy Gezilecek Yerler

Erenköy’e gelecek olanlar için gezilecek ve görülecek farklı yerler bulunmaktadır. Esenköy şelalesi gelenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden biridir. Burada bulunan parkur içerisinde yürüyüş yaparak sakin ve güzel zaman geçirebilirsiniz. Sahili bulunduğundan denize girmek isteyenler burada denizin keyfini çıkartabilirler.

Bölgede yelken imkanı da bulunduğundan yelken yapmak isteyenler mutlaka denemelidir. Şelaleye tırmanarak burada bulunan havuzunda serin sularda yüzmenin keyfini çıkartabilirsiniz. Yolculuk boyunca dikkatli olmanızda fayda vardır. Zorlu bir parkur olacağı kadar doğanın içinde muhteşem görüntüler ile zaman geçirmenize de yardımcı olacak bir yerdir.

 

Esenköy Konaklama Seçenekleri

Esenköy de tatil yapmak isteyenler için kiralık yazlık evler bulunduğu gibi özellikle doğa içinde kalmak isteyenler için bungalov seçenekleri de bulunmaktadır. Kiralık yazlıklarda herkese uygun seçenekler bulunduğu için günlük ihtiyaca göre kiralama işlemi yapılarak ev ortamında konaklama yapılabilir.

Otel arayanlar için butik oteller samimi ve huzur dolu bir ortamda konaklama için uygun seçim olmaktadır.

EsenköyMekanları

Buraya gelecek olanların dinlenmek ve keyifli zaman geçirmek için tercih edebilecekleri farklı mekan seçenekleri bulunmaktadır. Cafe, çay bahçesi, restoran seçenekleri muhteşem manzaralar ile konuklarını ağırlamaktadır.

Cafe Sempati, Adnan Kahveci Çay Bahçesi, Selami Beach, Çamlıbel Beach gibi pek çok farklı mekanda dinlenmek ve eğlenmek için seçim yapabilirsiniz.

Esenköy Ulaşım İmkanları

Bölgeye gelmek isteyenler karayolu ve denizyolu üzerinden kolayca erişim sağlayabilirler. İstanbul tarafından gelecek olanlar için deniz üzerinden ulaşım daha kısa sürede ulaşım sağlanması için uygundur. Yaz kış devam eden seferler sayesinde İDO ile ulaşım sağlanacak yerler arasında yer almaktadır. İDO Esenköy İskelesine İDO biletinizi https://www.bilet.com/ido adresinden güvenle satın alabilirsiniz.

Günlük olarak belirlenen seferler üzerinden gidiş ve dönüş imkanı elde ederek bu şekilde ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için devamlı sefer düzenlenmektedir.