ERBAKAN: EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK

Bir dizi ziyaretler için Şanlıurfa’ya gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan partisinin il başkanlık binasında kentimizde görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Erbakan, bugün partisinin il başkanlığında yaptığı basın toplantısında ise hükümetin ekonomik politikalarını eleştirdi, pandeminin esnafa yönelik etkilerini değerlendirdi. Türkiye’de halkın asıl gündeminin hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, işsizlik olduğunun altını çizen Fatih Erbakan, Türkiye’deki işsizlik oranın yüzde 28 olduğunu, genç işsizlik oranın ise yüzde 40 civarına dayandığını ifade etti. Türkiye’de şuan 10 milyonun üzerinde işsizin olduğuna dikkat çeken Fatih Erbakan “ Devlet eliyle istihdama yönelik üretime yönelik yatırım olmadığı için bu işsizlik rakamı artıyor.

ŞANLIURFA'DA 100 ŞOFÖR İÇİN 7 BİN KİŞİ BAŞVURUYOR

Erbakan, "İş alımlarında iktidara yakınlık kriteri konuluyor. Türkiye'de bebek mamalarına alarm takılıyor. Ayçiçek yağına da yakında alarm takılacak. Çünkü lüks ürün haline geldi" şeklinde konuştu. Erbakan, "Hükümet esnafa 500-1000 TL sadaka dağıtıyor. Bizi kıskanan Almanya kaybının yüzde 75'ini verdi esnafına. Biz yüzde 3'ünü ödüyoruz.

FAKİRLİK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR

Hükümetin sosyal yardımları 21 kat artırıldığını açıklamasını da değerlendiren Erbakan”  Bakan açıkladı, dedi ki sosyal yardımları 21 kat arttırdık. Eğer siz yardımları 21 kat arttırıyorsanız halkın muhtaç olduğunu, fakirleştiğini göstermektedir. Millet perişan halde, milyonlarca insan kömüre, sadakaya muhtaç hale geliyor. AK Partili bazı belediyeler 2020 faaliyet raporlarını açıklıyorlar. Yapılan faaliyetlerin yarıdan fazlası hayır-hasenat faaliyetleri. Sanki belediye değil, yardım derneği. Belediyeler, valilik devlet hayır kurumu haline gelmiş. Neden? Çünkü vatandaşın alım gücü yok, fakirlik almış başını gidiyor onun için.

SEÇİME GİRİP BAŞARI SAĞLAYACAĞIZ

 Bizim meselemiz birkaç arkadaşımızın meclise girmesi, milletvekili olması değil.” Diyen Erbakan “Asıl mesele milletin derdine derman olunması. Söylediğimiz adımları atmaları durumunda milletin menfaatine çerçevesinde ancak bir ittifakta yer almamız gerekirse yer alırız. Ama asıl hedefimiz kendi başımıza seçimlere girmek. Üye sayımız, teşkilatlanmamız bize tek başına da seçime girip başarı sağlayacağımızı gösteriyor.” ifadelerini kullandı.