ENGELLİLER, ENGELLİLER KOORDİNASYON MERKEZİ'NDEN ÇIKARTILIYOR

Engelli vatandaşlarımızın çağdaş, modern toplum hayatına katılımlarını kolaylaştırmak, toplumsal fırsatlardan eşit bir şekilde faydalanmalarını sağlamak için engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine; koruma-kollama, destekleme bilgilendirme, yönlendirme, sosyal ve psikolojik yardım hizmetleri sunmak amacıyla yapılan Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezinden engellilerin boşaltması isteniyor.

Şanlıurfa il merkezinde bulunan Büyükşehir Belediyesine ait toplamda 14.000 m²,  10.000 m² kapalı ve 4.000 m² açık alana sahip olan Engelliler Koordinasyon Merkezimizde; spor salonu,eğitim sınıfları,konferans salonu ve yüzme havuzu mevcuttur. Engelliler Koordinasyon Merkezinin amacı; görme, işitme, ortopedik, zihinsel ve diğer engelliliklerinden dolayı günlük hayatını sürdürmekte güçlük çeken her yaştan engellinin, kapasitesini geliştirmek, sosyal rehabilitasyon hizmeti vermek, yaşam koşullarını iyileştirmek, mesleki eğitimle üretime katkıda bulunmalarını sağlamak, toplumla bütünleşerek toplumsal gelişimlerinden pay almalarını sağlayarak, sosyal - kültürel yönlerini geliştirmek ve Belediyenin yapmış olduğu hizmetlerden engelli yakınlarının da faydalanmasını sağlamak amacı ile yapılan yerden engellilerin çıkarılmasına Şanlıurfa zihinsel engelliler derneği dernek başkanı Bedih Satoğlu tepki gösterdi.

Şanlıurfa zihinsel engelliler derneği dernek başkanı Bedih Satoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“"YUVASIZ KUŞLARIN MEVCUT YUVASINI BOZMAYALIM" AHLARI BÜYÜK OLUR!

Zihinsel Engellilerimizin kurs gördüğü haftada bir annelerin sohbet edip dertleştikleri Kur’an okudukları yuvasına sahip çıkıp çözüm bulmanızı 11.200 Zihinsel Engellim ve velileri adına arz ediyorum.

Zihinsel engellilerimize her zaman gücünüz yeter. Engelli derneklerine yapılan ve sadece belediyenin sekreteryalağı yapması amacıyla Fakıbaba, Limak ve Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Derneği olarak yapımında büyük özveri vererek özellikle Limak, Nihat Özdemir'in büyük katkısı ile yapılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi'nden belediyelerin yapmış olduğu olumsuzlukları yüzünden Sayıştay'ın aldığı Kanuni karara göre bu merkezden çıkartıyoruz. Boşaltmamız isteniyor.” Dedi.

MEHMET CANBEK