ELEKTRİK KESİNTİSİ ÇİLEDEN ÇIKARTTI

Şanlıurfa'nın merkez ilçelerinde sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle esnaflar ve vatandaşlar tepki gösterdi.

Şanlıurfa’nın Setrantepe (Maşuk) Mahallesinde dün saat 13:00’de kesilen eletrikler akşam geç saatlerde gelmesi vatandaşları mağdur etti.

Edinilen bilgiye göre, Özellikle Kış aylarının gelmesi ile birlikte Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı  Dogukent, Akbayır,  Şenevler, Çankaya, Atakent mahallelerinde sık, sık elektrik kesintileri yaşanıyor.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin sorumluluk alanında bulunan ilçede kesintiler yaşanıyor.

Şehir merkezinde bulunan bazı otel, kafeterya ve restoran sahipleri ile vatandaşlar, sık sık yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösterdi. Elektronik aletlerin kesintiler yüzünden sürekli arızalandığından yakınan işletmeciler, sorunlarına çözüm bulunmasını istediler.

Vatandaşlar, elektrik dağıtım şirketine birçok kez başvuru yaptıklarını fakat sonuç alamadıklarını belirttiler.

Karaköprü ilçesi Seyrantepe Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar, "Elektrik kesintisi yıllardır Şanlıurfa'nın kanayan yarasıdır. Kış aylarının gelmesiyle birlikte haftanın hemen hemen her günü, elektrik kesintisi yaşıyoruz. Seyrantepe’de ikamet eden herkes bu durumdan muzdarip haldeler. Elektrik kesintisi sonucunda malzemelerimiz bozuluyor. Gün içerisinde 7-8 saat elektriklerin kesildiğini  düşünün, bu konuda tüm Siyasilerimizden, Milletvekillerimizden ve Valimizin desteğini bekliyoruz" dediler.

MEHMET CANBEK