Efsane Yönetmenden Efsane Dönüş

Türk Sinemasının yapı taşlarından olan usta yönetmen Ertem Eğilmez’in öğrencisi olan Efsane Yönetmen Mehmet Ali Gündoğdu; uzun bir aradan sonra sinema sektöründe büyük yankı uyandıracak projelerle geri döndü.

Geçirdiği rahatsızlığın ardından, uzun bir süre inzivaya çekilen usta yönetmen, 22 Kasım’da gösterime girecek olan ve LUNAY YAPIM öncülüğünde yapılan “Yarı Yol” isimli aksiyon ve macera türündeki projesini sinemaseverlerin beğenisine sunuyor.

Uzun yıllar boyunca izleyenlerin gönlünü fetheden ve birçok yapımda emeği bulunan usta yönetmen, büyük bir hızla tekrar yola koyuldu. Gösterime girecek olan filmin ardından, şu an çekimleri ve hazırlık çalışmaları devam eden, LUNAY YAPIM öncülüğünde yapımcılığını Saliha Gündoğdu’nun üstlendiği sürpriz bir hikâye ve güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip, komedi türünde bir proje üzerinde çalıştıklarını ve projenin çok yakında sinemaseverler ile buluşacağını söylüyor.

Çalışmalarını hızla sürdüren usta yönetmen, tüm bu proje çalışmalarının yanı sıra, genç yetenekleri sinema sektörüne kazandırmak için, özel eğitimlerde vermekte olduğunu belirtiyor. Bu konuda seçici davranan Mehmet Ali Gündoğdu;” her proje izlenenler tarafından beğenilmeyeceği gibi, her karakter de oyuncu olamaz. Bir ışığı bir kâğıda birkaç farklı açıdan tutarsanız tutun, ışığın yaratacağı etki her seferinde farklı olacaktır. Mühim olan doğru açıyı bulabilmektir.  Biz IŞIK olabileceğini gördüğümüz karakterlere, kâğıda hangi açıdan dokunmaları gerektiğini öğretiyoruz. Bizim ışığımız kalıcı ve karanlıkları aydınlatan bir ışıktır” diyor.

Tüm sinema camiası ve sinemaseverlere, sevgi ve saygılarını iletiyor.