Dünya Çevre günü görkemli bir şekilde kutlandı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği programda çeşitli etkinlikler yapıldı.

Programa Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İsmail Işıkdağ, İl Müdür vekili Ramazan Özel, vatandaşlar, öğrenciler ve öğretmenler katıldılar.

Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre bilincini aşılamak için, ilkokul seviyesinden itibaren çocuklara çevre bilinci aşılamaya devam ediyor.

Şanlıurfa’da İl Merkezide dahil olmak üzere (Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü) yanı sıra diğer ilçelerde (Birecik, Halfeti, Bozova, Hilvan, Siverek, Viranşehir, Ceylanpınar, Harran, Akçakale ve Suruç) ve kırsal mahallerine de hizmet götürmek için çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Şanlıurfa’nın çok geniş bir araziye sahip olması, ayrıca tarihi turistik yerler açısından büyük önem arz etmesi nedeniyle ve çalışan sayılarının az sayıda olmamıza rağmen, büyük özveriyle kaliteli elemanlar ile üstün başarıları sonucu iyi hizmet yapmaya çalışıyorlar.

Şanlıurfa Çevre Şehircilik İl Müdürü İsmail Işıkdağ’ın önderliğinde bu kadar geniş kapsamlı kitleye ulaşmış olmanın sevincini yaşıyorlar.

Şanlıurfa Çevre Şehircilik İl Müdürü İsmail Işıkdağ, 5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle yapılan çalışmalar ve etkinlikler ile ilgili şunları söyledi: “5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle Şanlıurfa’nın tüm ilköğretim okullarına ulaşılmaya çalışıldı.

Tüm öğrencilere Kurşun kalem, Çevre Çocuk Ajandası ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak, tüm halkımızın Ramazan’ı Şerifinin Tüm İslam Âleminin Oruçlarının hayırlara vesile olmasını dileyerek, Şanlıurfalıların Dünya Çevre Gününü de Kutlarım.” Dedi.

HASAN GÜLER