PRENSES F.AFİFE GÜRSOY AY-SEL PROJESİ URFA'DA YAPILDI

Türkiye genelinde ve Şanlıurfa’da birçok kurum ve kuruluş sosyal yardım kampanyaları gerçekleştiriyor.

Dünya Seyyid ve Şerifleri Topluluğu, Ay-Sel Dul ve Yetim Projsi kapsamında 25 kg Un yardım olarak dağıtma görevi gerçekleştirdi. Eşi vefat etmiş, sosyal güvenceli aktif çalışan olmayan kadınlara yönelik dul ve sosyal güvenceleri bulunmayan muhtaç Yetimleri Hedef alınıyor. Ay-Sel Dul ve Yetim Projemiz bu sene 25 kg Çuval Un dağıtımını iki gündür Şanlı Urfa’da Dul olan ve yetim yavrularını yetiştiren Annelere dağıtmaya başlamıştır. Ay-Sel Projesi Prenses Fatma Afife Gürsoy'a ait olup,Dağıtımı Ay-Sel Projesi ŞanlıUrfa Sorumlusu Yasemin Hündür- Deveci ve Dünya Seyyidler ve Şerifler Topluluğu Başkanı ve Güneydoğu Kordinatörü  Mustafa Çiçekli yaptı.

Prenses Fatna Afife Gürsoy konu ile ilgili şunları söyledi:"Dağıtımı Ay-Sel Projesi Şanlıurfa Sorumlum Yasemin Hündür- Deveci ve Dünya Seyyidler ve Şerifler Topluluğu Başkanı ve Güneydoğu Kordinatörüm Sayın Mustafa Çiçekli gerçekleştiriyor.Kendilerine teşekkür ederim. Allahım kendilerinden razı olsun ve işlerini rast getirsin İnşaAllah.Bu projeyi Allahım daim etsin ve Annemin Ruhu şad olsun İnşaAllah. Yardımlarını esirgemiyen kullarına Rabbim kevser şarabından içmeyi nasib etsin İnşaAllah.."dedi.

Dünya Seyyid ve Şerifleri Topluluğu Başkanı Mustafa Çiçekli'de Şöyle konuştu. "Toplumun sağlıklı bir yapıya sahip olmasının temel şartlarından biri de öksüz, yetim, dul ve yaşlıların korunup gözetilmesidir. Modern devlet anlayışının temel ilkelerinden biri de bu sınıfta meydana gelen sorunlarla mücadeledir.

Yüce dinimiz İslam yetime sahip çıkmayı; onları koruyup gözetmeyi, onlara adaletle davranmayı emretmiştir. Yetimin sahibi Allah’tır. Malumunuz olduğu üzere, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) henüz dünyayı teşrif etmeden kısa bir süre önce babasını; ana şefkatine doyamadan 6 yaşında iken de annesini kaybetmişti. O’na kimin sahip çıktığını ise şu ayetle öğreniyoruz: “O seni yetim bulup barındırmadı mı?“� (Duhâ suresi, 93:6) Bu ayetten de anlaşılacağı üzere, tüm yetimlerin barınağı, korunağı, kollayanı ve sahip çıkanı Allah (c.c.)’dur. Dedi.

MEHMET CANBEK