DOÇ. DR. MURAT ULUTAŞ BAŞARILARI İLE GÖZ DOLDURUYOR

Özveri ve sabır gerektiren riskli mesleğin başarılı isimlerinden biri olan Doç. Dr. Murat Ulutaş yaptığı başarılı ve zor ameliyatlar ile bölgede fark oluşturuyor.

NİHAT GÜZ’DEN TEŞEKKÜR

Geçtiğimiz günlerde de Şanlıurfalı eğitimci Nihat Güz’ü başarılı bir operasyon ile sağlığına kavuşturan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi doktoru Doç. Dr. Murat Ulutaş’a ayrıca teşekkürlerini ileten Güz, mutluluğu ve sevincini gazetemiz muhabiri ile paylaştı.

Doç. Dr. Murat Ulutaş, 1971 Siverek doğumlu. Siverek lisesinden 1988, Uludağ Üniversitesi tıp fakültesinde 1994 yılında mezun oldu. Aynı üniversitede Nöroşirurji (Beyin ve sinir cerrahisi) ihtisasını tamamladı. 2001-2020 yılları arasında Gaziantep’in önde gelen özel hastanelerinde çalıştı. Sanko üniversitesinde 2018 yılın da Doçent ünvanı aldı. Aynı hastanede çalıştığım zaman diliminde yeni bir cerrahi girişim geliştirdi ve beyin cerrahisinin uluslararası en prestijli dergisin de yayınlandı ve kapak konusu yapıldı. Özel ilgisi beyin tümörleri ve beyin kanamalarına neden olan anevrizmaların (baloncuk) cerrahi tedavisidir. Ayrıca bel ve boyun fıtığı, kanal daralması gibi sorunların mikrocerrahi yöntemler tedavisi ile de ilgilenmekte. Şubat 2021 tarihinden beri Harran Üniversitesinde çalışmakta.

ŞAHBAN KILIÇ