DHMİ’DEN 85. YIL KUTLAMASI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün (DHMİ) 85. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla iftar programı düzenlendi.

Düzenlenen organizasyona Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Şanlıurfa Gap Havalimanı Müdürü Mehmet Münir Uludağ, Gümrük Müdürü İdris Çelik, Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Adem Yandak,  Karaköprü  jandarma Merkez Komutanı Binbaşı Sonar Yanar, Türk Hava Yolları Müdürü Hasan Malik Aydıner, Havaş Müdürü İrfan Köybaşı, Havalimanı Şube Müdürü Adem Yandak, Pars Güvenlik Proje Sorumlusu Halil Ünlü, Memur Sen Ulaştırma İl Başkanı Tahir Çiftçi, Birleşik taşımacılık çalışanları sendikası il temsilcisi Ömer Faruk Altun, Türkiye Kamusen Şanlıurfa il temsilci vekili Erdem Sağlık, Sivil Havacılık Güvenlik Dernek Başkanı Mehmet Eken, Havalimanı Koruma Güvenlik Şefi Mustafa Canbeyli, Yöneticiler ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi çalışanları ve basın mensupları katıldı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi personelleri güzel bir organizasyonda bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Toplantıda konuşan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl şunları söyledi: “DHMİ’nin Türkiye’nin en önemli kurumlarından bir tanesi olduğunu biliyoruz. DHMİ personeli olmanın ayrıcalıklı bir durum olduğunu da biliyoruz. Günümüzde ulaşım vazgeçilmez bir unsur haline geldi. DHMİ her gün kendini yeniliyor, gelişiyor. Siz değerli personeller en alttan , en üst kademeye kadar teşekkürü hak ediyorsunuz. Çok önemli bir vazifeyi icra ediyorsunuz. Ben bu akşamı tertipleyen müdürümüze teşekkür ediyorum.” Dedi.

Devlet hava meydanları işletmesi tarihçesi ve Şanlıurfa Gap havalimanı teknik özellikleri hakkında istatistiki bilgiler veren Şanlıurfa Gap Havalimanı Müdürü Mehmet Münir Uludağ DHMİ Genel Müdürlüğü personeline yaptığı konuşmada şunları söyledi: “1933 yılından bu yana faaliyet gösteren ve Türk Sivil Havacılık sektörünün altyapısını oluşturan Devlet Hava Meydanları işletmesi, 1984 yılından bu yana faaliyetlerini kamu iktisadi teşebbüsü olarak devam ettirmektedir.

Kuruluşumuz Türkiye havalimanlarının işletilmesi, yönetimi ve havaseyrüsefer hizmetlerinin verilmesi görevlerini başarıyla sürdürerek çağdaş uygulamalar geliştiriyor.

uluslararası sivil havacılık teşkilatı ‘Internatıonal Cıvıl Avıatıon Organısatıon" başta olmak üzere Avrupa teşkilatı "Eurocontrol" uluslararası havalimanları konseyi "Aırports Councîl Internatıonal" gibi uluslararası kuruluşlara üye olan Devlet Hava Meydanları işletmesi sektörün küresel çapta parlayan yıldızı haline gelmiştir.

Buğün kuruluş kutlamamıza bizleri kırmayıp buraya kadar gelen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu güzel ramazan akşamında bir araya gelerek güzel bir iftar programı gerçekleştirdik. İnşallah bu organizasyona her yıl düzenli olarak devam edeceğiz. Tüm arkadaşlara katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Emekli olan personele, terfi eden personele ve bu yıl içinde vefat eden personellerin ailelerine plaket takdim edildi. Kesilen yaş pastadan sonra kutlama programı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

MEHMET ER