DEVA VE GELECEK PARTİLERİNE KAPIYI KAPATTILAR

 

Müslüm Aktürk / ANTALYA

 

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, 15 parti ile birlikte Anadolu İttifakı adında bir oluşum gerçekleştirdiklerini belirterek, “Deva ve Gelecek gibi partilere aramızda yer yok” dedi.

 

Bedri Yalçın, 1.Uluslararası Demokrasilerde Basının Önemi Çalıştayı için Antalya Belek’teki Belkon Otel’de üyeleriyle bir araya gelen TYGD (Tarafsız Yerel Gazeteciler Derneği)’ni ziyaret etti.

 

Ziyaret sırasında partisi ve kendileriyle birlikte ortak hareket 15 partinin oluşturduğu Anadolu İttifakı’ndan bahseden ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın, şunları söyledi:

 

“İttifak çalışmalarımız bir süreden beri devam ediyordu. Bugün Kuşadası’nda yaptığımız toplantıda nihai karara vardık. Aramızda seçime girecek 3 partinin de yer aldığı oluşumun adına ‘Anadolu İttifakı’ dedik.

 

Türkiye’de artık yeni bir söyleme, yeni bir nefese ihtiyaç var. Halk iktidardan da muhalefetten de umduğunu bulamıyor. Dolayısıyla ülkemize sahip çıkmak adına 15 partinin katılımıyla ittifakımızı kurduk. Yapılacak ilk seçimde en az yüzde 20 oranında oy bekliyoruz.”

 

BİRBİRLERİNDEN FARKLARI YOK

 

Ali Babacan’ın Genel Başkan olduğu Deva Partisi ile Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkanlığını sürdürdüğü Gelecek Partisi’nin ittifaka katılımıyla ilgili yapılan değerlendirmede ne bu partilere ne de Muharrem İnce ile Mustafa Sarıgül’e sıcak bakılmadığını vurgulayan Bedri Yalçın, “Çünkü bunların diğerlerinden çok farkları yok. Bu nedenle aramızda söz konusu partilere kapımızın kapalı tutulması görüşü benimsendi” şeklinde konuştu.

 

ABP Genel Başkanı Yalçın, şu an seçim yapılması halinde yüzde 38 oranında kararsız seçmenin ortaya çıkacağını, iktidarın ise en fazla yüzde 30 oy alabileceğini öne sürdü.

 

TYGD Genel Başkanı Kenan Akçahanoğlu ise, söz konusu ziyaret nedeniyle ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın’a teşekkür ederek, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi ve yerel gazetecilerin sorunları için Bedri Yalçın’dan destek istedi.