DEPREMZEDELERE PSİKOSOSYAL DESTEK

Şanlıurfa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğü, Elazığ'da yaşanan ve Şanlıurfa’da da his edilen depremin hemen ardından psikososyal destek ile depremzedelere hizmet vermeye başladı.

Şanlıurfa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Milletimizin Yanındayız. 24.01.2020’de Elazığ -Sivrice ‘de meydana gelen ve ilimiz Şanlıurfa dâhil olmak üzere birçok şehrimizde hissedilen deprem nedeniyle İl Müdürümüz Sayın Hasan Bilici’nin koordinasyonuyla kurulan ve 10 ilçemizde toplamda 50 kişiden oluşan 13 psikososyal destek ekibimiz depremden etkilenen vatandaşlarımıza psikososyal destek sunmak üzere ivedilikle kendi hizmet çevrelerine yönlendirilmiştir.

İl Müdürlüğümüze bağlı olarak hizmet sunan sosyal hizmet merkezlerimizce kurulan psiko sosyal destek ekiplerimiz Şanlıurfa Valiliği, İlçe Kaymakamlıklarımız, Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimiz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız, Şanlıurfa AFAD, kriz masalarımız, muhtarlıklarımız, diğer kamu kurum ve kuruluşlarımız, STK’larımız, insani yardım kuruluşlarımız ve elbette İl Müdürlüğümüz ile irtibat halinde deprem gününden bu yana ilimizde depremden etkilenmiş vatandaşlarımıza aktif şekilde hizmet sunarken yaşanan süreç tarafımızca özenle takip edilmekte acil durumlar halinde ve ilgili mercilerden gelecek talimatlara karşı ekiplerimiz hazır şekilde beklemektedir.

Müdürlük olarak yaşanan deprem dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” Denildi.

AHMET AYATA