DEPREM TATBİKATI GERÇEGİ ARATMADI

Eyyübiye Halk Eğitimi Merkezi proje koordinatörlerinin organizasyonunda gerçekleştirilen eğitim AFAD Şanlıurfa yetkilileri tarafından verildi.

Toplam 35 kişiye verilen eğitimde Afet Bilinci, KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyasyon, Nükleer) Tehlikelere Karşı Korunma yöntemleri konusunda bilgiler verilirken son olarak deprem tahliyesi tatbikatı yapıldı.

“Olası doğal afetlere karşı halkı bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz”

Eğitim ve tatbikat hakkında açıklama yapan Eyyübiye Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necati Taş, AFAD Ekibi ile birlikte, olası doğal afetlere karşı halkı bilinçlendirmek için eğitim vererek deprem tahliyesi tatbikatı gerçekleştirdiklerini söyledi. Taş “ Halk Eğitimi Merkezimizde bugün verdiğimizi bu eğitim ile vatandaşlarımızın doğal afetler konusunda farkındalığını ve duyarlılığını artırmayı amaçladık. İnşallah merkezimizde yapmış olduğumuz bu çalışmayı tüm ilimiz ve ilçemizde yaygınlaştırarak halkımızı bilinçlendirebiliriz. Bu çalışmada bize destek olan AFAD yönetimine ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Eğitim bizler için çok verimli geçti”

Verilen eğitim ve tatbikat hakkında konuşan kursiyerler ise daha önce doğal afetler konusunda alınacak tedbirler hakkında bilgi sahibi olmadıklarını söyleyerek, eğitimin onlar için çok verimli olduğunu dile getirdi.

RAMAZAN GÜLER