“DENETİMİ YAPILAN YERLERDEN OKUL MALZEMESİ ALIN”

Yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde öğrenci velilerine uyarılarda bulunan kırtasiyeciler merdiven altında ve açıkta tezgâhta satılan kalitesiz ve sağlıksız kırtasiye ürünlerine karşı uyarılarda bulundu.

Yeni eğitim-öğretim yılı bu hafta başından itibaren başladı. Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi öğrenci velileri de çocuklarının okul malzemelerini tamamlamak için kırtasiye alışverişlerine hız verirken, kalemden, boyaya, defterden çantaya kadar birçok okul malzemesinin kanserojen madde taşıma olasılığı velileri alışveriş yaparken tedirgin ediyor.

KIRTASİYE MALZEMESİ KIRTASİYECİDEN ALINIR

Okulların açılmasıyla birlikte büyük alışveriş tezgahlarının yanında ucuz kırtasiye ürünlerinin satıldığını belirten Kırtasiyeci Salih Büyükkılıç, tezgahları ve sebze meyve reyonlarının yanında satılan ucuz kırtasiye ürünlerinde her türlü mikrobun oluşabileceğini ve kırtasiye malzemelerinin kırtasiyelerden alınması gerektiğini hatırlatıyoruz” dedi.

Çocukların sağlığını tehlikeye atmamak için öğrenci velilerine uyarılarda bulunan Salih Büyükkılıç, göre bu tedirginliği ortadan kaldırmanın en önemli yolu okul malzemelerini, denetimleri sık yapılan kırtasiyecilerden almaktan geçiyor. Yeni eğitim öğretim yılı öncesi velilere, kırtasiye alışverişleri konusunda uyarılarda bulunan kırtasiyeci Salih Büyükkılıç, piyasada hemen hemen her yerde kırtasiye malzemelerinin satıldığını belirterek, “Kırtasiye malzemesi satan birçok yerde denetim yok denecek kadar az. Hal böyle olunca bu yerlerde satılan ürünlerin çoğunda kanserojen madde riski var. Bizim kırtasiyeciler olarak denetimlerimiz ise yapılıyor, bundan dolayı bizim ürünlerimizin kanserojen madde bulunmuyor” dedi.

Artan döviz kuruna rağmen esnafının fırsatçılık yapmayıp, kar oranını minimum seviyede tutarak velilerin ve öğrencilerin daha ekonomik koşullarda okul ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyleyen Büyükkılıç, Yeni sezon öncesi ürün güvenliği ve sağlığı konularını ön planda tuttuklarını ifade etti. Ancak son dönemlerde artan döviz kurlarıyla birlikte bazı ürünlerde fiyatlarının artış gösterdiğine dikkat çeken Salih Büyükkılıç, ancak birçok ürünü büyük marketlere oranla daha ekonomik olarak esnafımız satmaya çalışıyor. Velilerimizin ve öğrencilerimizin kırtasiye ürünlerini düşük kar marjıyla satışa sunan kırtasiyecilerden almamalarını istiyoruz. Yeni eğitim öğretim döneminin tüm öğrencilerimize, eğitim camiasını ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ŞAHBAN KILIÇ