“DEDAŞ’İN SÖZLEŞMESİ FESH EDİLMELİ”

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan DP İl Başkanı Polat yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Son günlerde bilhassa Siverek, Hilvan, Ceylanpınar 'da  Çiftçilerimiz Dedaş'tan çektiği çile ve sıkıntıları yetkililere duyurmak ve çözüm yollarını bulmak için mecburen yolları Trafiğe kapatmışlardı ve  eylem yapmışlardı.

Bugün de Akçakale ilçemizde Çiftçilerimiz Dedaş'tan kaynaklanan  elektirik sorunun çözümü için mecburen eylem yapmışlar.

Çiftçilerimizin  eylemini jandarma müdahale ederken çıkan arbedede iki kişi yaralanmış ve 7 kişi tutuklanmıştır.

Dedaş bu tutumu ile Devletle Vatandaşı karşı karşıya getiriyor ve araya soğukluk sokuyor.

Vatandaş  kredi almış ve ya başka yerden borçlanmış  kendi imkanları ile sondaj kuyusu açmış ve tesisatı döşemiş Elektirik ile  yer altında su çıkarıp ürününü suluyor Dedaş rahat yüzü göstermiyor adeta kabus ' u olmuş.

Hem Dünyanın en pahalı elektirik ' gini satıyor ve  hem de her gün kesiyor sulama yapamaz hale getirip ürün kaybına sebebiyet veriyor.

Dün  Hilvan ilçemize bağlı Gölcük mahalesine gittim herkes figan ediyor.

Ustahasan köyüne gittim  oturuyoruz saat 22 civarı elektrikler kesildi zifiri karanlıkta kaldık moral sıfır oldu.

Bu hergün ki halimiz bugün gene geç gitti tam sofra üzerinde iken oluyor " dediler.

Bugün  üç partilimizin faturaları geçen aya göre iki katan fazla gelmiş.

Birine  geçen ay 190 tl fatura gelmiş bu ay ki fatura 470 tl fatura gelmiş.

Diğerine geçen ay 150 tl fatura gelmiş bu ay ki fatura 350 tl gelmiş.

Diger ötekine  geçen ay gelen faturası 350 tl.

Bu ay gelen faturası 630 tl.

Bu 630 tl fatura gelen arkadaş  emekli aldığı maaş yaklaşık 2000 tl ' nın altında bu vatandaş nasıl geçinsin bir tek elektirik faturasına 630 tl verirse bu vatandaş Dedaş ' ın yüzünden Devlete küsmez mı?Dedaş 2013 Yılında ihaleye girdi ve yüzde 70 kayıp ve kaçak oranına göre ihaleyi aldı .

Dedaş sözleşmeye göre 2 - 3 yıl içinde  alt ve üst yapıyı  yenileyecekti ve nüfus yeterliliğine göre hertarafa elektirik götürecekti ve 24 saat kesintisiz elektirk verecek ve her yer ışıl ışıl, pırıl pırıl yanacaktı.

Dedaş 8 senedir sözleşmeye göre  verdiği taahhüd ' u  yerine getirmedi bu nedenle Dedaş'ın şözleşmesi fesh edilmeli ve tekrar devletleştiririlmeli ve vatandaşın ' da mağduriyeti giderilmelidir.

Dedaş ' ın bu keyfi ve umursamaz tavrı başta Ülkeyi yönetenlere, ülkeyi idare eden mülki amirlere ve tüm siyasilere güveni sıfırlatır ve itibarsız hale getirir.” Dedi.