Dart turnuvasında kazananlar belli oldu

2 Gün boyunca devam eden 30 Ağustos Zafer Kupası Dart Turnuvasına çeşitli kategorilerden toplam 108 Sporcunun katılımı ile Karaköprü Sporcu Fabrikası Spor Salonunda yapıldı. Müsabakalarda sporcuların kıyasıya mücadelelerinin sonucunda madalya ve kupaların sahipleri belirlendi.

Şanlıurfalıların yoğun ilgi gösterdiği turnuvada Yıldız Kızlar kategorisinde dereceye giren sporcular şu şekilde oluştu:

1.EDİBE  DEMİR

2.ZEYNEP  SOFUOĞLU

3.ESMA  AKILLI

3.HAZAR  ABDULKERİM

Yıldız Erkekler Kategorisinde Dereceye Giren Sporcular;

1.MUHAMMED  EMİN  DURMUŞ

2.MUHAMMED  FURKAN  SOFUOĞLU

3.SÜLEYMAN  CAN  DURMUŞ

3.MEHMET  TALAT  AĞASLAN

Genç ve Büyük Kızlar Kategorisinde Dereceye Giren Sporcular;

1.GÜL  BAHAR  COŞKUN

2.BETÜL  DEMİR

3.CENNET  DEMİR

3.NESRİN  ÇETİN

Genç ve Büyük Erkekler Kategorisinde Dereceye Giren Sporcular;

1.SÜLEYMAN CAN DURMUŞ     

2.EKREM ENİCÜR

3.MUHAMMED FURKAN SOFUOĞLU

3.MUHAMMED EMİN DURMUŞ

Dart Antrenörü İsmail Demir yapılan turnuva ile ilgili şunları söyledi: “Şanlıurfa'da ilk defa düzenlenen Dart Turnuvasında gençlerimiz ve halkımız tarafından oldukça yoğun ilgi gösterildi. Aynı zamanda halkımız farklı bir Sporla tanışma fırsatını gerçekleştirdi. Bir sonraki hedefimiz ise Şanlıurfa'da Dart turnuvalarının sayılarını arttırıp toplumumuza bu sporun faydalarından istifade etmesini sağlayarak, Dart Sporunu küçük, büyük demeden Şanlıurfa'nın kültürü haline getirerek gençlerimizi koruma, insani değerlerimizi koruma, yeni nesil gençlerimizin birlik ve beraberlik içerisinde yükselmesine ve buna benzer bir çok güzelliklerin gelişmesine katkıda bulunmaya çalışacağız. Şanlıurfa'yı Dart sporunda daha güzel başarılara taşımak için elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisinde olmaktan Şeref duyarım.

Turnuvanın düzenlenmesinde Sporculara ulaşım imkanı sağlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye'mize, Ahmet Yesevi Gençlik Merkezi Müdürü Sayın Şükrü Karadağ bey'e ekibine( Sayın Uğur Gümük bey'e), Spor Şube Müdürü Sayın Aziz Çiftçi bey'e, Şanlıurfa Gençlik Spor Müdürü Sayın Hakan Keşküş bey'e, Turnuvanın yapılmasında bize yer imkanı sağlayan Karaköprü Gençlik Spor İlçe Müdürü Sayın Mustafa Sorguç bey'e, Desteklerinden dolayı  Gençlik Spor Şube Müdürlüğü Sayın Murat Önen bey'e ve Mustafa Bağış bey'e spor ekibine personellerine, Turnuvanın Mimarı Şanlıurfa TBBDF İL Temsilcisi Sayın Halil Durmuş bey'e

müteşekkirlerimizi sunarız.” Dedi.

Şanlıurfa TBBDF İl Temsilcisi Halil Durmuş'da yaptığı açıklamada, “İlimizde dart sporunun daha güzel  yerlere gelmesi adına öncelikle hedefimiz  ilimizdeki kulüplerin sayısını  ve lisanslı sporcularımızın sayısını arttırarak  kurum ve kuruluşlarımızın destekleriyle birlikte inşallah ilimizde yetişecek olan sporcu kardeşlerimizin Şanlıurfa adını ulusal ve uluslararası düzeyde başarılarla temsil etmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışacağız. Bu konuda bize destek olan herkese teşekkürlerimizi sunarız.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Turnuva verilen kupa ve madalyalardan sonra sona erdi.

MEHMET ER