CUMHURİYETİN DERİN ŞARKILARI

Bu Sanat döneminde (2019-2020) SESKEM Koro'su yönetimine başlayan Derya DERİN geçtiğimiz günlerde İzmir'in Karşıyaka İlçesinde ilk konserini yönetti.

"Cumhuriyet Şarkıları" ismi verilen bu etkinlik; Ahmet Piriştina Kültür Merkezinde 21 Ekim 2019 Pazartesi akşamı gerçekleşti.

Gecenin konseptine uygun olarak katılan çok sayıdaki seçkin davetliler, bayraklar sallayarak söylenilen marş, efe türküleri, rumeli havaları vb. eserlere eşlik ettiler.

Konserde koro ve solo olarak seslenen eserlerin bazıları şunlar: "Vardar Ovası, Benliyi Aldım Kaçaktan, Pencerenin Perdesini, Mendilimin Yeşili, Kara Bulutları Kaldır Aradan, Bu Kış Hanım İstanbul'a Taşın Da, İzmir benim Van Benim, Efem, Pencere açıldı Bilal Oğlan"

Sahne kostümleri ve repertuvar içeriği gibi özenle tasarlanmış donanımıyla göz dolduran "Cumhuriyet Şarkıları" konseri alkış ve beğeni topladı. SESKEM korosu bunun gibi daha birçok kaliteli etkinliğe imza atmak için periyodik çalışmalarını sürdürüyor.

SESKEM korosunun Şefi, Derya DERİN'e ise sanatseverler Devlet korosu görevinden, beste ve güfte çalışmalarından aşinalar. Şefimizi ve koromuzu kutluyor; biz de başarılarının devamını temenni ediyoruz basın kuruluşumuz olarak.