COVID – 19 AŞILAMASI URFA’DA YETERSİZ

Ülkemizde bugüne kadar 21.376.827 kişiye COVID- 19 aşısı yapılmış olmasına ragmen Şanlıurfa’da ise bu rakam 167.004 kişiye COVID- 19 aşısı yapıldı.

Sağlık Bakanlığının paylaştığı verilerde il il yapılan aşı sayısında, ilimizde düşük sayıda kişiye aşı yapıldığı görülmekte.

Nüfus sayısı bakımından 8. Büyükşehir olan ilimiz, ne yazık ki yapılan COVID- 19 aşı sayısı bakımından 36. sırada.

Sağlık Bakanlığının medyalarda aşı sıkıntısı olmadığını deklare ettiği ve diğer illerin bu kadar hızlı aşı sayısına ulaşmaları ve ilimizde yansımasının olmadığı bu durum anlaşılamamıştır. İl Sağlık Müdürlüğümüz bu konuda herhangi bir çalışma yaptığını veya ne düşünüldüğü bilinmemektedir.

Ne yazık ki İl Sağlık Müdürlüğümüz son günlerde bu önemli konulara mesai harcaması gerekirken, gereksiz personel görevlendirmeleriyle gündemde yer almaktadır.    

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri(Sosyal Medyada Parti Yetkilileri ile çektirdikleri fotoğraflarını paylaşarak) il içerisinde keyfi olarak personel görevlendirilmesi yapılmaktadır. Sorulduğu zaman idareciler partiden icazet aldık deniliyor. Arkamızda milletvekilleri var denilerek personellere korku salınıyor.              

Norm kadro olmamasına rağmen İl Müdürlüğü ve masa başı birimler geçici görev kılıfı altında tıka basa doldurulmuştur. Pandemi döneminde filyasyon ekipleri ve hastane personellerine bu keyfi durumdan dolayı ekstra iş yükü yüklenmiştir.

İlimizde son günlerde kendinden olmayan personeller keyfi olarak yerlerinden edilmiştir. Kendinden olanlar güzel yerlerde masa başında mükafatlandırılıyor. Kendinden olmayanlar sahada ve hastanelerde sürgüne mahkûm ediliyor. Kadrosu birimde olan sürgüne gönderiliyor, yerine diğer kurumdan torpilliler geçici görevle baktırılıyor. Sorulduğu zaman ben yaptım oldu cevabı veriliyor.  

Ülkemiz ve ilimizin tüm kurumları Kovid-19 illeti ile cansiperane olarak mücadele ederken, bu mücadelede lokomotif görevi yürütmesi gereken bazı Sağlık Yöneticileri bu çalışmaları bir kenara bırakarak, kendi egolarını tatmin etme peşindeler. İldeki ilgili tüm kurumlara bu konular iletilmesine rağmen sessizliklerini korumaktalar. Şanlıurfa’da sahada gece gündüz sağlık hizmeti veren sağlık çalışanları bu durumdan çok rahatsız ve bu olumsuzlukların bir an önce giderilmesi için sesini çıkarmaya korkuyor, çünkü sürgün sırası bana da gelir mi diye.

 Corona haritamız mavi den kırmızıya hızla dönerken bu gidişe dur denmeli.Sağlık müdürlüğü halkın sağlığı ile uğraşmayı1.sıraya almalı.