ÇOCUK ENFEKSİYON HASTALIKLARI DERNEĞİ BÖLGE TOPLANTISI URFA’DA YAPILDI

Şanlıurfa’da görev yapan tüm aile hekimleri, hemşireler, sağlık çalışanları ve ailelere yönelik düzenlenen toplantışehrimizde yapıldı.

Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneğinin ev sahipliğinde düzenlenen toplantı, Her yönü ile bağışıklık ve aşı uygulamaları ve çocuklukta sık görülen hastalıklar ile ilgili katılımcılara bilgiler verildi.

Şanlıurfa’da görev yapan Aile Hekimi Dr. Emine Kırkpınar’da katılımcılara bir saate yakın bir sunum gerçekleştirdi.

Şanlıurfa’da özel bir otelde düzenlenen toplantı ile ilgili Yeniurfa Gazetesi muhabirine açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazgan şunları söyledi:“Şanlıurfa'da görev yapan aile hekimleri adına kendi Bilgilerinizi ve becerilerimizi arttırmak için çocuk enfeksiyon hocalarımızdan yardım ve destek istedik, onlar da sağ olsunlar bizi kırmadılar. Hekimlerin bilgi ve birikimlerini arttırmak için toplantı yaptık ama bir taraftan da son dönemde Aşı karşıtlığı çok ön planda, aşı karşıtlığının önüne geçmek ve aşının faydaları öne çıkartmak için hocalarımızı halkla buluşturmak için belediyeden yardım istedik onlarda sağ olsun bizi kırmadılar. Destek veren herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Çocuk Hastalıkları Uzmanı, Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr.Ateş Kara’da yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği bu konuyu çok sahip çıkıyor eğitime de çok ciddi destek veriyorlar ve biz konuştuğumuzda da yapabilir miyiz dedilerve biz ilk başlangıcı böylece Şanlıurfa'da yaptık ama bu dediğim tekrar söyleyeyim Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği sayesinde oldu.

DİĞER İLLERDE DE PLANLIYORUZ

Önümüzdeki dönem içerisinde Diyarbakır ve Çanakkale'de yapacağız önümüzdeki üç dört ay içerisinde böyle, böyle yavaş, yavaş devam etmeye çalışıyoruz. Çünkü bizim Öncelikle çocuk doktoru olarak aile hekimi olarak amacımız çocuklarımızın Sağlıklı olmak onların sağlıklı gelişimini sağlamak bunun için de elimizden ne geliyorsa hep beraber yapmaya çalışıyoruz.İlk basamağı Aile hekimi arkadaşlarımız yapıyor.Sonrasında biz rol alıyoruz.Bilgilerimizi ortak paylaşıp ne kadar geliştirebilirsek onlar sahadaki tecrübelerini ne kadar aktarabilirse Biz bildiğimizi ne kadar onlarla paylaşırsa bu amacada çok daha kolay ulaşacağımızı düşününüz. Böyle bir yola çıktık. Bugün Sağ olsunlar Burada 200'den fazla Doktor arkadaşımız hemşire arkadaşımız vardı.Aile sağlığı elemanları vardı.Onlarla beraber sabah sekiz buçukta başladık 19:00’a kadar devam edeceğiz ve biraz önce sağ olsun Hacı Yusuf Hocanın söylediği gibi ailelerden de gelebilecek sorular tereddütler sıkıntıları da paylaşalım önüne geçmek, Çünkü medyada da çok yanlış bilgiler dolaşıyor onları kökünden hep beraber tartışılalım isteyerekte bir araya geldik.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER