ÇOBAN: URFA’NIN EN BÜYÜK SIKINTILARINDAN BİRİ KAPANAN TIP MERKEZLERİ VE ÖZEL HASTANELER

Sağlık Çalışanları Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Salih Çoban, 14 Mart Tıp Bayramı dolaysıyla bir açıklama yaptı. Öncelikte tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutlayan Başkan Çoban yaptığı açıklamada, Kapanan özel hastaneler ve tıp merkezlerinde çalışan sağlık personellerinin işsiz olduğunu, hem kendileri hem de aileleri mağdur olduğunu belirtti.

Şuanda kapanan hastanelerdeki malzemelerin çürümekte olduğunu belirten Çoban, Devletimizin bu konuya biran önce el atması gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa’nın en büyük sıkıntılarından birinin kapanan Tıp Merkezleri ve Özel Hastaneler olduğunu belirten Sağlık Çalışanları Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Salih Çoban yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Benim gibi mağdur olan birçok tıp merkezi var. Hastalar mağdur, sağlık çalışanları işsiz, işverenler de düşünceli. Bu konuyu görüşmek üzere defalarca Ankara`ya gittim Bakanlarımızla, Milletvekillerimizle görüşmeme rağmen hiç bir cevap alamadım. Türkiye`de 81 İl varken neden özellikle Şanlıurfa’da bu kadar hastane kapanıyor? Herkes bütün bunların bilincinde ama kimse bu konuda halkın sesi olmuyor. Özel Hastanelerin ve tıp merkezlerinin kapanmış olması halkı devlet hastanelerine mecbur ediyor. Suriyelilerinde Şanlıurfa’da fazlasıyla yer alması nedeniyle aşırı yoğunluk yetersiz hizmet ve yetersiz hijyen daha büyük problemlere neden oluyor. Bu durumdan dolayı devlet hastaneleride gerekli hizmeti yerine getiremiyor. Yeterli hizmet göremeyen halkımızda devlet hastanelerinden şikayetçi, kapanan özel hastaneler ve tıp merkezlerin de çalışan sağlık personelleride işsiz. Hem kendileri hem de aileleri mağdur. Hepsi derneğimize başvurup bu sıkıntıları dile getirmemizi istiyor. Ben dernek başkanı olarak yapılan haksızlıklara göz yummayacağım. Kapanan Tıp Merkezleri ve Özel Hastanelerin açılması, sağlık çalışanların işsiz kalmaması ve en önemlisi hastaların daha fazla mağdur olmaması için bu insanların sesi olacağım ve mağduriyetlerin giderilmesi adına elimden geleni yapacağım.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

RAMAZAN GÜLER