Çınarlardan Şanlıurfaspor’a destek

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği proje kapsamında evde yalnız yaşayan ve kimsesi olmayan 65 yaş üstü kişiler Yaşlı Destek Programı (YADES) projesi kapsamında Şanlıurfaspor ile rakip Zonguldak Kömürspor arasında oynanan karşılaşmayı izlediler.

Yaklaşık 50 kişilik grup büyük bir heyecan içerisinde karşılaşmayı takip ettiler.

Şanlıurfaspor’un ataklarında ve attığı gollerden sonra alkışlar çalarak sarı yeşilli takıma destek veren grup Şanlıurfaspor’un galip gelmesinin ardından sevinç içerisinde 11 Nisan Stadyumundan ayrıldılar.

Yaşlı Destek Programı (YADES)

Yaşlı Destek Programı (YADES), Türkiye’de ikamet eden ve hizmete ihtiyaç duyan 65 yaş üstü yaşlıların korunması ve desteklenmesi ile bakıma ihtiyacı olanların yaşadıkları mekanlarda gerekli olan bakımlarının yapılarak yaşamlarının kolaylaştırılmasına yönelik tasarlanmış bir proje destek programıdır. Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında Büyükşehir Belediyeleri tarafından hazırlanan ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığınca uygun görülen yaşlılara yönelik projelere mali kaynak sağlanacaktır.

Yaşlı Destek Programı (YADES) ile öncelikle evde yalnız yaşayan, ya da eşiyle veya bir yakını ile yaşayan, evde bakım ve sosyal destek hizmetlerine ihtiyaç duyan yaşlılara sosyal hizmet sağlanacaktır. YADES Programı ile ayrıca belediyelerin yaşlılık alanındaki hizmetlerini evde bakım ve evde sosyal yaşama destek bağlamında geliştirmelerine ve hizmetlerini yaygınlaştırmaları ve sürdürmelerine katkı sağlanmış olacaktır.

HASAN GÜLER