CİĞERCİ'DEN SONRA PASTAHANEDE İMZA GÜNÜ

"Dostlarla Ahmet NAS Eserleri" adlı CD'sini Ş.Urfa'nın Haliliye İlçesinde bir Ciğerci'de mangalın başına geçip kebap yelleyerek tanıtan sanatçı, eserlerinden oluşan kitabın tanıtımı için de: "Urfa'nın acısını kamuoyuna sunmuştuk, bu kez tatlımızı da görsünler" diyerek yine Haliliye ilçesinin B.Evler semtinde bulunan Urfa'nın eski Pastahanelerinden birini seçti.

Alt yapısında alanında uzman kişilerin yer aldığı kitabın künyesinde birbirinden seçkin duayenler var. Editörlüğünü UYGAD (Uluslar Arası Yazarlar Ve Gazeteciler Cemiyeti) Bölge Bşk. Sn. Sıtkı ALOĞLU, tashihini eski Şuski Şb Müd. Ahmet ALTINGÖZ'ün yaptığı kitaba emek verenler arasında Ahmet NAS'ın şu sayacağımız yakın akrabaları da var: fotolarıyla Gazeteci & Yazar Şükrü DOLAŞ, kütüphane safhasıyla Eczacı Necip Fazıl KARAKEÇİLİ ve takdimi ile Halkın Sesi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni A.Gül NAS vb...

İçerik açısından da alışılagelmiş türlerden farklı olan kitapta hem makaleler, hem de şiirler var. Renk olarak da klasik, beyaz veya saman kağıt değil ithal sarı kağıt kullanılmış. Kitabın dikkat çeken başka bir özelliği de Dünya genelinde çıkarılan kitaplardaki gibi chapterlar halinde içeriğin hazırlanması.

İç içe geçen d ve t harflerinin kitap kapağında kullanılmasını ise; yazar açıklarken; başlıkta iki farklı manayı dile getirdiklerini, aynı kelimenin harfleri değiştirilerek söylendiğinde farklı manalara geldiğini vurguluyor.

Aynı zamanda öğretmenlik mesleğini sürdüren ve talebeler yetiştiren NAS, kitabın yeni baskısını yaparak; kendinin kurulumunda yer aldığı kütüphane raflarına, yazdığı kitapları da dizmeyi hedefliyor.

İncid(t)en Bakışlar adlı bu çalışmasında bizler de basın kuruluşumuz olarak NAS'a başarılar diliyoruz.

GÖRGÜN GÖNÜLLÜ